30 yıllık çiftçi Meryem Yücel: "Bu sene sıcaklıktan dolayı perişan olduk"

Yıllardır yeşillik satarak geçimini sağlayan Meryem Yücel, bu sene yaşanan sıcaklık artışları ve ani sağanaklar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirtti. Meryem Yücel, "Bu işi 30 yıldır yapıyorum ama bu sene gerçekten çok perişan olduk. Havaların dengesizliğinden mi bilmiyorum ama sıcaklıklar bitkileri kavurdu." dedi.

30 yıllık çiftçi Meryem Yücel: "Bu sene sıcaklıktan dolayı perişan olduk"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara’nın Eryaman semtinde, Etimesgut Belediyesi'nin desteğiyle yeniden faaliyete geçen üretici pazarları, üreticiler ile tüketicileri doğrudan buluşturmaya devam ediyor. 25 Temmuz itibarıyla hizmet vermeye başlayan Eryaman 1. Etap Üretici Pazarı, yerel çiftçilerin ürünlerini aracısız olarak sunmalarını sağlıyor.

Eryaman 1. Etap Üretici Pazarı'nın tekrar faaliyeti geçmesi, Meryem Yücel gibi birçok üretici için büyük bir fırsat oldu. Yücel, "Vatandaşa birebir ulaşmak bizim için çok değerli. Ürünlerimizi nerede ve nasıl ürettiğimizi anlatma fırsatı buluyoruz. Ancak bu sene, işçi bulmakta zorlanıyoruz ve maliyetler de çok yüksek. Günlük işçi ücretleri çok pahalı hale geldi." diye ekledi.

1-1.png

“İŞÇİ MALİYETİ YÜKSELDİ”

Bu pazarın müdavimlerinden biri olan Meryem Yücel, 30 yıldır çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. Bahçesinde yetiştirdiği nane, kekik, maydanoz, soğan ve pırasa gibi yeşillikleri pazara getiren Yücel, bu sene yaşanan sıcaklık artışları ve ani sağanakların üretiminde büyük zorluklar çıkardığını dile getirdi. Özellikle işçi bulmakta zorlandığını ve işçi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Yücel, "Günlük işçi bulmak çok pahalı hale geldi. Bir kadının yevmiyesi 800 lira iken bir erkeğin ise bin 500 lira bu bile zor. Ama başka çarem yok, çalışmak zorundayım." diye konuştu.

1-2.png

30 YILLIK DENEYİMLE ÜRETİME DEVAM: "EV ALDIM AMA BORCUNU HALA ÖDÜYORUM"

Yücel, 30 yıllık çiftçilik geçmişiyle, bu zorluklara rağmen üretime devam ediyor. Çiftçilikten elde ettiği gelirle iki yıl önce ev almayı başardığını ancak hala borcunu ödemekte zorlandığını belirten Yücel, "Ev aldım ama hala borcunu ödüyorum. Bu sene ise her şey daha zor oldu," dedi.

1.png

Eryaman 1. Etap Üretici Pazarı, bölgedeki üreticiler ve tüketiciler için sadece alışveriş değil, aynı zamanda sosyalleşme ve dayanışma alanı haline geldi. Yücel gibi yerel üreticilerin hikayeleri, bu pazarda hayat buluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.