ABB, minik futbolcular için ilk turnuvasını düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Spor Kulübü, 2005-2012 doğumlu genç futbolcuların yeteneklerini sergilediği bir turnuva düzenleyerek minik sporculara sahada ter dökme fırsatı sundu. Turnuva, Sincan, Batıkent ve Çayyolu bölgelerindeki altyapı takımlarının katılımıyla gerçekleşti.

ABB, minik futbolcular için ilk turnuvasını düzenledi
Yayınlanma:

ABB FOMGET Spor Kulübü, Kadın Futbol Takımı'na yeni yetenekler kazandırmak amacıyla altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu hedef doğrultusunda düzenlenen turnuvada, 2005-2012 yaş grubundaki kadın futbolcular, yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. ABB FOMGET Kadın Takımı Altyapı Direktörü Erkan Güner, turnuvanın önemine değinerek, bu tür organizasyonların düzenli hâle getirilmesi gerektiğini vurguladı. Güner, "Bu turnuvalar sayesinde yetenekli çocukları hem keşfetmek hem de onları futbola daha fazla çekmek istiyoruz. Hedefimiz, burada yetişen çocukları Türk sporuna kazandırmak." dedi.

yetenekler-kesfediliyor-1.jpg

TURNUVA ANKARA GENELİNE YAYILACAK

Turnuvanın sadece belirli bölgelerde değil, Ankara genelinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini belirten Güner, farklı yaş gruplarından toplam 6 takımın katıldığı turnuvanın devam edeceğini söyledi. Güner, "Bu turnuvayı tüm Ankara'ya yayarak daha fazla çocuğa ulaşmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABB'nin düzenlediği bu turnuva, genç sporcuların yeteneklerini geliştirmeleri ve Türk futboluna kazandırılmaları adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.