ABB ve ODTÜ iş birliği ile NASA Space Apps Challenge” etkinliği düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile bu yıl 13’üncüsü düzenlenen “NASA Space Apps Challenge” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

ABB ve ODTÜ iş birliği ile NASA Space Apps Challenge” etkinliği düzenlendi
Yayınlanma:

Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleşen etkinlikte, genç beyinler NASA tarafından belirlenen 30 farklı çevre, dünya ve uzayla ilgili problemleri çözmek için bir araya geldi. Katılımcılar, 36 saat boyunca kıyasıya mücadele ederek, yeni fikirler, uygulamalar ve platformlar geliştirdiler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, uluslararası platformlarda kendilerini kanıtlamak ve geliştirmek isteyen gençlerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen “NASA Space Apps Challenge” etkinliği, genç yeteneklerin yaratıcılıklarını sergilediği bir ortam sundu.

img-20241008-wa0043.jpg

Etkinlikte, 2 ila 6 kişilik takımlar halinde yarışan katılımcılar, NASA tarafından belirlenen 30 farklı çevre ve uzay problemlerinden birini seçerek, dünyada çevre problemlerinin çözülmesi ve insanlığın geliştirilmesi amacıyla çözümler üretmek için çalıştı. Gençler, 36 saatlik maraton boyunca yeni fikirler, uygulamalar ve platformlar geliştirdi ve sonuçlarını jüriye sundular.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, yoğun katılımdan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bu tabloyu görünce çok mutlu oldum. Hepinizin emeklerine sağlık. Yaptıklarınız çok önemli ve çok ciddi. Ülkemiz ve geleceğimiz adına mutluluk duymamızı sağlıyorsunuz, bize ümit veriyorsunuz. Geleceğimiz adına güzel şeyler üretiyorsunuz. Yolunuz açık olsun, bahtınız açık olsun. Bizler 7/24 sizlerin ihtiyacı için buradayız. Dilediğiniz zaman bizlere ulaşabilirsiniz” dedi.

img-20241008-wa0044.jpg

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE MİNNET

ODTÜ Yönetim ve İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karataş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğe verdiği destek için teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene dünyanın en büyük etkinliği olan ‘NASA Space Apps Challange’ Avrupa rekorunun tekrardan 3 sene ardı ardına kırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu yolda destek olan Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederiz. Bizlerin bütün Ankara'ya sözü dünyanın en büyük etkinliğinde seneye dünya rekorunun kırmaktır.”

img-20241008-wa0045.jpg

36 saat süren maratona katılan yarışmacılar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Mert Kamarlı: “Güzel bir projemiz var. Dünyanın 3 boyutlu modelini koyarak kıtaların ve okyanusların geçmişteki ve bugünkü durumlarını göstermeyi amaçladığımız bir web sitesi hazırlayacağız. O şekilde tur çeşitliliğine, küresel ısınmanın etkilerini daha görsel bir şekilde insanlara göstermekle farklılık sağlamak istiyoruz.”

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.