Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nde tarihsel panel

Çankaya Belediyesi, Ankara’da bir ilke imza atarak Milli Mücadele dönemini teknolojik bakış açısıyla yansıtan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nde, önemli bir tarihsel panele ev sahipliği yaptı.

Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nde tarihsel panel
Yayınlanma:

20 Ocak’tan bu yana ilk kez bir panele ev sahipliği yapan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nde düzenlenen “Milli Mücadelenin Subay Mektebi Zabit Namzedleri Talimgahı’nın 104. Yılında Abidin Paşa Köşkü ve Milli Mücadelemizdeki Önemi” konulu panel, yoğun ilgi gördü.

panel.jpg

Gelecek nesillere Milli Mücadele'yi doğru aktarabilmek amacıyla açılan müzede gerçekleştirilen panelde, ODTÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Turan, Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nden Dr. Selim Erdoğan ve Mamak Bilim ve Sanat Merkezi’nden Dr. Özlem Gülenç İğdi, Abidin Paşa Köşkü’nün ve köşkün Milli Mücadele'deki önemine değindi.

muzepanel.jpg​​​​​​​

Ankara’nın en güzel yerlerinden birinde konumlanan ve Cumhuriyet yıllarında Türk ordusunun subay ihtiyacını karşılayan Sınıf-i Muhtelife Zabit Namzedleri Talimgahı'na ev sahipliği yapan Abidin Paşa Köşkü’nün, genç subay adaylarının eğitimlerine sunduğu katkı panelde vurgulandı. Konuşmacılar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğünün Milli Mücadele'deki rolüne de dikkat çekti.

Panel sonunda, Milli Mücadele tarihinin önemli noktalarından biri olan Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nde bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirten konuklara hatıra olarak plaket takdim edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.