Acısıyla tatlısıyla Hatay Ankara’da!

Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri Başkent Millet Bahçesi’nde tüm hızıyla devam ediyor. Başkentlilerin yoğun ilgisi, deprem bölgesinden gelen esnafa can suyu oluyor.

Acısıyla tatlısıyla Hatay Ankara’da!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri tüm heyecanıyla devam ediyor. Deprem bölgelerinden gelen esnaf, yine deprem bölgelerinden Ankara’ya taşınan hemşehrileriyle bir araya gelmekten, Başkentlilerden gördükleri yoğun ilgiden memnun kaldıklarını dile getirirken, özellikle hafta sonunu beklediklerini, daha yoğun ziyaretçi akımının gerçekleşeceğine inandıklarını dile getirdi.

hatay.jpg

ÖNEMLİ OLAN HASSASİYET!

Hatay günleri her ne kadar festival havasında geçse bile hassasiyetler, acılar devam ediyor. Stantlar arasında dolaşırken memleketlisine rastlayan, depremde yıkılan binalardaki bir tanıdığını görme umuduyla dolaşan insanların içerisinde buruk bir sevinç hakim…. Acıları aynı olan insanların, göz göze geldiklerinde birbirlerini ne kadar iyi anlayabildiklerini üçüncü bir göz olarak fark edebiliyor ve hassasiyetinizi buna göre şekillendiriyorsunuz. Başkent, Hatay günleri ile her şeye rağmen ayakta durabilen insanları bir araya getirdi.

hatay11.jpg

HATAY’IN KALBİ ANKARA’DA ATTI

Meşhur künefe, kömbe, kabak tatlısı ve gül katmeri gibi ürünleriyle fuar alanında yer alan Halil İbrahim Uçar, “2010 yılından beri ilk Hatay günleri fuarlarına katılan firmayız. Şu anda Atatürk Kültür Merkezi’nde pazar akşamına kadar Hatay günleri devam edecek. Bugün özellikle büyük bir yoğunluk var. Hafta sonundan daha da umutluyuz.” diye konuştu.

“ANKARA HALKI DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN ESNAFI KUCAKLIYOR”

aybalaozel3-002.jpg

Gerçekleştirilen organizasyona başkentlilerin ilgi gösterdiğini belirten Uçar, “Hatay’da Dalgaç Künefe adı altında üretim yapan firmayız. Ürünlere rağbet yüksek çünkü deprem bölgesinden gelen firmalar var. Ankara halkı deprem bölgesinden gelen esnafı kucaklıyor.

5 şubemizden 3 tanesi ayakta. Deprem bölgesinde hayat şu an çok kötü durumda. Ayakta kalan bina yok. Antakya çok kötü durumda. Yapımlar başladı ancak henüz bitmedi. İnşallah her şey güzel olur.” ifadelerini kullandı.

“GELİN, BİRBİRİMİZİ KUCAKLAYALIM”

Uçar, Başkentlilere ve deprem bölgesinden gelen vatandaşlara seslenerek, “Ankaralılara ve özellikle deprem bölgesinden şu an geçici olarak buraya yerleşen tüm hemşehrilerimizi fuar alanına davet ediyoruz. Gelin, birbirimizi kucaklayalım.” sözlerini kullandı.

kunefe-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.