AKK kurulunda konuşan Mansur Yavaş: "Ankara'nın geleceği ortak akılla şekillenecek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, başkentin yönetiminde katılımcı bir modelin önemine vurgu yaptı. Yavaş, belediye hizmetlerinin eşit dağıtılması gerektiğini belirterek, kentin geleceği için paydaşlarla birlikte hareket etmenin gerekliliğini ifade etti.

AKK kurulunda konuşan Mansur Yavaş: "Ankara'nın geleceği ortak akılla şekillenecek"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Kent Konseyi (AKK) Genel Kurulu'nda konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Başkentin yönetiminde katılımcı bir modelin önemine vurgu yaptı. Yavaş, Ankara'nın tek başına yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek, paydaşlarla ortak hareket etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

"Biz belediye olarak bu çağrıyı yaptık ve gerçekten çok büyük bir katılım oldu" diyen Yavaş, bugüne kadar 2400'ün üzerinde toplantı yapıldığını ve 100 bine yakın vatandaşın komitelere katılarak paydaş olduğunu ifade etti. Bu katılım sayesinde, Ankara Kent Konseyi'nin dünya çapında üç ödül kazandığını söyledi.

eq.jpg

MESLEK ODALARI, ÜNİVERSİTELER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÖNÜMÜZDEKİ BEŞ YIL BOYUNCA BİRLİKTE

Yavaş: "Tek başımıza ideal bir kent veya başkent yaratmak mümkün değil. İlçe belediye başkanlarımızın da ortak olması gerekiyor. Şükürler olsun ki hemen hemen tüm ilçe başkanları Ankara Kent çağrısına yanıt verdi, kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde birlikte hareket edeceğimize inanıyorum; meslek odaları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve belediyemizle birlikte beş yıllık stratejik planlarımızı gerçekleştireceğiz. Tarımın ve sanayinin geliştirilmesi için gerekenleri hep birlikte masaya yatıracağız."

2.jpg

"ANKARA'YI DÜNYA BAŞKENTLERİ İLE YARIŞIR HÂLE GETİRMELİYİZ"

Ankara'nın gelişimi için ortak çözümler arayışında olduklarını vurgulayan Yavaş şunları ekledi: "Eğer bir problem varsa birbirimizi suçlamak yerine hep birlikte çözüm masasına oturmalıyız. Ankara'nın daha da ileri gitmesi için uzmanlardan yardım almalıyız. Cumhuriyetin ve Atatürk'ün iddialı kenti olan Ankara'yı dünya başkentleriyle yarışır hale getirmeliyiz. 6 milyon nüfusun yaşadığı bu şehirden herkesin gurur duymasını istiyoruz."

Kent konseyinin geçmiş beş yılını takdir eden Yavaş, şu temennide bulundu: "Paydaşlarımızı artırarak önümüzdeki beş yılın Ankara için hayırlı olmasını diliyorum. Birlikte çalışarak Ankara'yı daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Ankara adına ortak çalışmaya imza atan herkese teşekkürlerimi iletiyorum."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.