Akyurt'ta 5'inci geleneksel Ahilik Haftası kutlandı

Ahilik Haftası Akyurt'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Geleneksel Ahilik Haftası kutlamaları, seymen gösterileri, mehteran takımı ve Ahilik pilavı ikramıyla renklendi.

Akyurt'ta 5'inci geleneksel Ahilik Haftası kutlandı
Yayınlanma:

Akyurt'ta bu yıl 5. kez düzenlenen Geleneksel Ahilik Haftası, seymenler, mehteran takımı ve Ahilik pilavı ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikte, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Yalçın Yalçınkaya, meclis üyeleri, sanayiciler, esnaflar, idari yetkililer, öğrenciler ve Akyurt halkı bir araya geldi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, mesleki ve teknik liselerde eğitim gören öğrenciler Ahilik yemini edip Ahilik duası ettiler.

ESNAFIMIZ AHİLİK HAMURUYLA YOĞRULMUŞ BİR ÇEHREYE SAHİPTİR

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık törende yaptığı konuşmada öğrencilere ve davetlilere hitaben şunları söyledi: “Ahilik dayanışmanın, güzel ahlakın, adaletle iş yapmanın önemli bir örneğidir. Anadolu’nun mayasında Ahilik vardır. Ankara’nın da tarihine baktığımızda Anadolu beyliklerle idare edilirken Ankara’da bir Ahi devletinin mevcut olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Ankara Ahiliğin de başkenti diyebiliriz. Bizim ilçemiz esnafıyla, ticaret erbaplarıyla, iş insanlarıyla, Ahilik hamuruyla yoğrulmuş bir çehreye sahiptir. Burada mesleki eğitim alan öğrencilerimizin Ahilikten beslenmesi, genç yaşta Ahilik bilincine erişmesi için her yıl birlikte bu programı düzenliyoruz. Seymenlerimizin tarihimiz içerisindeki rolü de Ahilikle benzerlikler taşıyor. Mehter takımımızın coşkulu marşları programımızı güzelleştiriyor. Bereketin simgesi Ahilik pilavı da her yıl bizleri bir araya getiriyor. Programda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bizi yalnız bırakmayan davetlilere ve kıymetli Akyurtlulara şükranlarımı sunuyorum."

AKYURT GEÇMİŞİ YAŞATIYOR

Akyurt Kaymakamı Mehmet Tunç ise programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında "Akyurt gelişme potansiyeli olan, büyüyen bir ilçe. Ancak geleneklerine bağlı, geçmişini de yaşatan bir ilçe. Bu özellikleriyle Ahilik Haftasını kutluyor. Değerlerimizi kaybetmemek çok önemli" diye konuştu.

Ankara Kulübü Derneği Akyurt Şubesi Seymenleri, Ankara'nın yöresel oyunlarını davetlilere sergileyerek beğeni topladı. Seymen gösterisinin ardından sahneye çıkan mehteran takımı da izleyicilerden büyük alkış aldı. Mehteran gösterisinin sona ermesiyle, meslek eğitimi stantları Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Kaymakam Mehmet Tunç ve diğer davetliler tarafından ilgiyle gezildi. Ayrıca, Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve bereketin simgesi olan 2 bin kişilik Ahilik pilavı katılımcılara ikram edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.