Akyurt'taki can kaybı 3’e yükseldi

Akyurt’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakan Soylu Akyurt’a gelerek incelemelerde bulundu.

Akyurt'taki can kaybı 3’e yükseldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Akyurt’ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakan Soylu Akyurt’a gelerek incelemelerde bulundu.

Ankara’da son günlerde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Akyurt’ta hafta sonu aniden bastıran sağanak yağış sonrası bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, araçlar yolda kaldı. Sel nedeniyle araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Selin vurduğu ilçede 3 kişi hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Muhammet Şahin, iş yerinde elektrik akımına kapılarak, 67 yaşındaki Mustafa Demirel ise selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. İlçeye elektrik verilemezken, ekipler trafolardaki çalışmalarını sürdürüyor. AFAD, ASKİ, İHH, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

BAKAN SOYLU AKYURT'TA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağanağın yaşamı olumsuz etkilediği Ankara'nın Akyurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı ilçe merkezine geldi. Kızıl ve Yıldırım mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, Belediye Başkanı Ayık ile selden zarar gören iş yeri sahiplerinden bilgi aldı. Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sel bölgesine geldi. Bakan Süleyman Soylu, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve diğer yetkililer Belediye Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLAR KURTARILDI

Akyurt’ta meydana gelen sel nedeniyle piknik yapmak için mesire alanına giden fakat burada mahsur kalan vatandaşlar itfaiye dalgıç ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye Bölge Amiri Orhan Özuluş yaşananları anlattı. Özuluş, “Akyurt pazar yerinde su basmasından dolayı Ankara İtfaiyesi dalgıç ekibi 10 vatandaşı sağ salim botla çıkararak kıyıya ulaştırdı. Şu ana kadar ölü ve yaralı vatandaşımız yoktur” dedi.

EĞİTİME BİR GÜNLÜK ARA

Ankara Valisi Vasip Şahin, gün boyu beklenen aşırı yağış nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Vali Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için ilimiz genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.