Altınok'tan ABB zammına yorum: ''Enflasyonun altında zam yapıldı''

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ve Cumhur İttifakı Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, Mamak'ta muhtarlarla buluştu.

Altınok'tan ABB zammına yorum: ''Enflasyonun altında zam yapıldı''
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye işçilerine yaptığı zam konusunda açıklamalarda bulundu.

"İŞÇİLER UZUN ZAMANDIR DÜŞÜK MAAŞ ALIYOR"

Altınok, ABB'nin enflasyon oranının altında zam yaptığı eleştirisinde bulunarak işçilerin uzun süredir düşük maaş aldığını ifade etti. Altınok, Keçiören Belediyesinde çalışan işçilere göre daha düşük maaş alan ABB işçilerinin hak ettikleri zammı alamadığını savundu. Turgut Altınok, Cumhur İttifakı olarak işçilere hak ettikleri zammı verecekleri sözünde bulundu.

"ANKARA VE MAMAK'I İYİ BİLİYORUZ"

AK Parti (Cumhur İttifakı) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Altınok, seçim çalışmalarıyla ilgili konuşarak Ankara ve Mamak'ı iyi bildiklerini belirtti. Muhtarlarla yapılan toplantıda birçok muhtarı tanıdıklarını vurgulayan Altınok, Ankara'yı iyi bilen bir belediye başkanı olduklarını ve hizmet odaklı çalıştıklarını ifade etti. Altınok, neredeyse her gün sokaklarda görev yaptıklarını ve Ankara'nın her köşesini bildiklerini söyleyerek yapacakları hizmetlerin Ankara'nın her yerine etki edeceğini ifade etti.

"MAMAK'TA KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Turgut Altınok, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm mağduriyetini çözmeye kararlı olduklarını belirtti. Altınok, Mamak'ın kentsel dönüşüm sorununu çözme vakti geldiğini vurgulayarak, bu konuda hızlı ve etkili adımlar atacaklarını söyledi. Konuşmasında, Mamak'ın Ankara'nın vitrini ve aynası olduğunu, yeşil alanları, parkları, spor tesisleri ve yürüyüş yollarıyla huzur içinde yaşanacak bir kent haline getirileceğini ifade etti.

LALAHAN'DAN ELMADAĞ'A BANLİYÖ

Altınok, 10 bin vatandaşın mağdur olduğu kentsel dönüşüm sorununu çözmeyi amaçladıklarını belirterek, Mamak'ı daha yaşanabilir bir yer haline getireceklerini ifade etti. Sosyal yardımlar konusunda da açıklamalarda bulunan Altınok, Ankara'da sosyal yardım alan vatandaşlara desteklerin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Turgut Altınok, başkentin trafik sorununa da değinerek, yapılacak metro hatlarıyla bu sorunun çözüme kavuşacağını belirtti. Ayrıca, Mamak Ortaköy'e Organize Sanayi Bölgesi (OSB) merkezi kurulacağının müjdesini verdi. Altınok, Lalahan’dan Elmadağ’a banliyö hattının da hayata geçirileceğini ifade etti.

Altınok'un projeleri arasında her ilçeye kütüphane, spor tesisleri ve her mahalleye kreşlerin açılması da bulunuyor. Sokak hayvanlarıyla ilgili rehabilitasyon merkezleri kurularak bu soruna çözüm getirileceğini belirten Altınok, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.