40 yıllık Anadolu Gazetesi dijitalleşti: anadolugazete.com.tr 41 yaşında!

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, "16 Eylül 1983 yılında büyük bir heyecanla kurduğumuz Anadolu Gazetesi olarak (anadolugazete.com.tr), 41 yıldır yayın hayatına başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Yakın bir tarihte ismimizi "yeniankara.com.tr" olarak değiştireceğiz. 1 Ocak 2025’ten itibaren çok daha güçlü, çok daha heyecanlı, çok daha iyi bir kadroyla yayın hayatımıza başarılı bir şekilde devam edeceğiz." dedi.

40 yıllık Anadolu Gazetesi dijitalleşti: anadolugazete.com.tr 41 yaşında!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

16 Eylül 1983’te yayın hayatına başlayan Anadolu Gazete 41 yaşında…

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, "16 Eylül 1983 yılında büyük bir heyecanla kurduğumuz Anadolu Gazetesi (anadolugazete.com.tr), 41 yıldır yayın hayatına başarıyla devam ediyor. anadolugazete.com. tr olarak, 41 yıllık tecrübeyle doğru haberi kamuoyu ile buluşturmak için çalışıyoruz." dedi.

Ali Çetin, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren dijital gazete olarak yayın hayatına devam eden anadolugazete.com.tr'nin Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetmeliği'nde yer alan tüm şartları yerine getirdiklerini vurguladı.

ALİ ÇETİN: YÖNETMELİĞİN TÜM ŞARTLARINI YERİNE GETİRDİK

anadolugazete.com.tr'nin Ankara'nın en önemli internet haber sitelerinden birisi olduğunu belirten Çetin, şöyle konuştu:

"BİK, gerçekten bize güzel bir imkân sundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz BİK'e duyduğumuz saygı ve güven gereği yönetmeliğin tüm şartlarını yerine getirdik. Yönetmelikte bahsedilen fiziki şartların hepsini yerine getirdik. Nitelikli personel sayısı, basın sigortası ve basın kartı şartı gibi birçok şartı yerine getirdik. Kadromuzun tamamı da iletişim fakültesi mezunu. Fakat BİK, kendi ilan ettiği ve yayınladığı tüm şartları yerine getirdiğimiz halde genel kurul kararlarının uygulanmamasından dolayı biz mağdur olduk. Bu durumun ciddi bir maliyeti var. Biz Basın İlan Kurumuna inanmanın cezasını çeker hale geldik. Mesela günde 30 bin tıklanamayan ya da istenen sayfa görüntüleme sayısına ulaşamayan haber siteleri BİK'in imkanlarından yararlandı. Bu durum bizi mağdur etti. Çünkü biz yönetmeliğin tüm şartlarını yerine getirdik. Ancak diğer internet haber siteleri yetersiz kadro ile şartları yerine getirdiler. Yetersiz kadro ile niteliksiz iş yapanlar, Basın İlan Kurumu mevzuatının tamamını yerine getiren internet haber siteleri arasında haksız bir rekabetin oluşmasına neden oldu. Basın İlan Kurumu kendi çıkardığı yönetmeliği harfiyen uygulamadı. Hak eden etmeyen haber siteleri de ilan alır duruma geldi. Dolayısıyla Basın İlan Kurumu herkesi açlığa mahkûm etti."

whatsapp-image-2024-09-16-at-11-31-49-1-001.jpg

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, anadolugazete.com.tr'ye çok büyük emek verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz dünyanın parasını harcayarak bugünlere geldik. Onlar hiçbir şey harcamadan bugünlere geldiler. Dolayısıyla Basın İlan Kurumuna bu anlamda bir sitemimiz var. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Cavit Erkılınç, bu yıl sonu itibariyle 31 Aralık'ta emekli olacak. Kendisine hayırlı emeklilik dönemi diliyorum ama emekli olmadan bu işi düzeltmesini bekliyoruz. Düzelteceğinden eminiz çünkü kendisinin bizlere karşı çok büyük taahhütleri var. Sayın Erkılınç, 'Mevzuatı uygulayacağını, işi doğru yapanları takdir edeceğini, yanlış yapanların bu sistemin dışında kalacağını' söylemişti. Bizlere açık taahhüdü var. Bütün toplantılarda Cavit Bey bizlere taahhütte bulundu. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Cavit Erkılınç'ı sayıyoruz, seviyoruz. Bu taahhütlerini emekli olmadan yerine getireceği hususunda kendisine inanıyoruz."

Ali Çetin, bu sürecin Gazeteciler Cemiyeti'ne büyük avantaj sağladığını belirterek, "Ankara Gazeteciler Cemiyeti, avantaj sağladı konumuna düştü. Bu durum Gazeteciler Cemiyeti'ne gölge düşürdü. Cemiyet içerisinde şu anda büyük bir tartışma başladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Nazmi Bilgin gibi duayen bir cemiyet başkanına da bu yakışmadı. Ankara dijital gazeteleri cezalandırıldı. Bunu çok anlamış değiliz. Sayın Nazmi Bilgin ve Sayın Cavit Erkılınç'ın bu işi düzeltmek için el ele verip çaba sarf etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulunun, internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarının yeniden düzenlenmesini öngören değişiklik teklifinin geçtiğimiz günlerde kabul edildiğini anımsatan Çetin, "anadolugazete.com.tr olarak, BİK'in yönetmeliğinde yer alan tüm şartları yerine getirdik. Bir buçuk senedir çok büyük emek veriyoruz, para harcıyoruz; ancak geldiğimiz noktada emek vermeyenlerle aynı kefede olmak bizi üzüyor." dedi.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ, 1 EKİM'DEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Mevzuat değişikliklerinin 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe gireceğini hatırlatan Çetin, alınan kararın sektörde işsizliğe ve kalitesizliğe neden olabileceğine işaret ederek şöyle devam etti:

"Genel Kurulda alınan yeni kararları istemiyoruz. Çünkü mevcut şartlar, 12 ve üzeri gazeteci çalıştıran internet haber siteleri için çok ağır değil. Biz şartları yerine getiriyoruz. 1 Ekim'den sonra basın sektöründe işsizlik artabilir. Gelirleri azalan internet haber siteleri eleman çıkartmak zorunda kalacak ve daha az kadroyla çalışacak. Genel Kurulda alınan yeni kararlar nedeniyle haber siteleri daha az tıklanma peşinde olacak. Basın İlan Kurumunun dikkatine bunu çekmek isterim. Sektörde bu durum işsizliğe neden olacak."

ÇETİN: YAKIN BİR TARİHTE İSMİMİZİ "yeniankara.com.tr" OLARAK DEĞİŞTİRECEĞİZ

Ali Çetin, anadolugazete.com.tr'nin yakın zamanda isim değişikliğine gideceğini müjdeleyerek şöyle konuştu:

"41'inci yılımızda biz tüm tecrübemizle 1 Nisan 2023’te başladığımız dijital gazeteciliğe heyecanla devam edeceğiz. Personel sayımızı artıracağız ve yeni yazılım altyapısıyla internet sitemizi daha iyi bir konuma getireceğiz. Yakın bir tarihte ismimizi "yeniankara.com.tr" olarak değiştireceğiz. 1 Ocak 2025’ten itibaren çok daha güçlü, çok daha heyecanlı, çok daha iyi bir kadroyla yayın hayatımıza devam edeceğiz. Bizim işimiz gazetecilik, gazetecilikten başka bir iş bilmiyoruz. Biz bu işte başarılı olacağız. BİK’in verdiği bu can suyuna teşekkür ediyoruz. Bu can suyuyla gazetemizi, kurumumuzu daha da büyüteceğiz. The Washington Post gazetesinin dünya genelinde önemi neyse yeniankara.com.tr’de Türkiye için aynı önemde olacak."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.