Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile AKK, sokak hayvanları için bir araya geldi

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın ve beraberindeki heyet, sokak hayvanlarının refahı ve toplumsal denge konularında çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası ile AKK, sokak hayvanları için bir araya geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

AK Parti tarafından sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeleri içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşmeleri TBMM'de devam ederken protestolar da ardı arkası kesilmeden devam ediyor.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Hayvan Hakları Çalışma Grubu Sözcüsü Rabia Erentuğ, sokak köpeklerine yönelik düzenlemeyi içeren yasa tasarısı hakkında yaptığı açıklamada sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve hayvanseverler olarak, söz konusu yasanın uygulanabilir ve doğru bir çözüm yöntemi olmadığına inandıklarını dile getirirken son olarak Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın beraberinde Genel Sekreter Aslıhan Tan, Yönetim Kurulu Üyesi Nadide Yıldırım ve Sayman Olcay Çağlar Ankara Kent Konseyi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

untitled-1-recovered-003.jpg

SOKAK HAYVANLARININ REFAHI ELE ALINDI

Hem sokak hayvanlarının refahı hem de toplumsal dengenin sağlanması adına çözüm önerilerini Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa'ya aktaran Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, sokak hayvanları için yürütülen çalışmalar ve kentteki barınakların durumu hakkında bilgilendirme sağladı.

Başkan Yılmaz ise AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu ile sokak hayvanları için ortak iş birliği çerçevesinde çalışmalara imza atmak istediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.