Ankara Büyükşehir Belediyesi, SanAtölye ile sanatseverleri bir araya getiriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sanatı ve sanatçıyı desteklemek amacıyla, Beytepe Mahallesi'nde atıl durumdaki bir alanı yenileyerek “SanAtölye” adı altında Başkentli sanatseverlerin hizmetine sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, SanAtölye ile sanatseverleri bir araya getiriyor
Yayınlanma:

Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören SanAtölye, çeşitli sanat dallarında eğitimler vererek sanatseverleri bir araya getiriyor. İlk olarak resim atölyesiyle faaliyetlerine başlayan merkezde, Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültelerine giriş sınavlarına yönelik ücretsiz hazırlık kursları veriliyor. Ayrıca, resim, çini, keçe, ahşap boyama, deri işleme, karakalem ve ebru gibi farklı sanat atölyelerinde de katılımcılarla buluşuluyor. Kent Estetiği ve Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlıkları'nın koordinasyonuyla yürütülen bu proje, Başkentli vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor ve sanatın her kesimden insanla buluşmasını hedefliyor.

yns1767.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'nde atıl durumda bulunan bir alanı dönüştürerek Başkent'e kazandırdığı SanAtölye'de, Başkentli sanatseverlere kapılarını açtı. Bu sanat merkezi, resim, çini, ahşap boyama, ebru, deri işleme ve keçe gibi atölyelerden ücretsiz yararlanma imkanı sunuyor.

yns1739.jpg

HER YAŞTAN VATANDAŞA HİZMET VERİYOR

Atölyenin bölgede büyük yankı uyandırdığını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kültür Sanat Proje Sorumlusu Siray Kurt, “Aile Yaşamları Şube Müdürlüğü olarak SanAtölye’yi faaliyete geçirdik. Burada güzel sanatlar fakültesine giriş sınavına hazırlık kursları ile çini, karakalem, ahşap boyama, resim gibi çeşitli sanatlarda kurslarımız mevcut. Bölgede atölyemiz gözde yerlerden biri haline geldi. 7’den 70’e vatandaşa kapılarımızı açıyoruz” dedi.

yns1807.jpg

VATANDAŞLAR MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

SanAtölye’ye katılan Habibe Uysal, düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: " Açıldığı günden beri buradayız. Karakalem, sulu boya çalışmalarıyla resim yapıyorum. Resim yaparken her şeyi unutuyorum. Terapi gibi geliyor. Yetenekli değilim ama bu kurs sayesinde her şeyi yapmaya başladım. Büyükşehir’e teşekkür ediyorum bize bu imkanı sağladığı için.”

yns1857.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.