Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir gençlik merkezini hizmete açtı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın liderliğinde, "Teknolojik ve modern bir dönüşüme imza atıyoruz" vurgusuyla açılan Genç Akademi Kafe Sıhhiye’nin ardından, Beytepe Mahallesi'nde atıl durumda olan bir yapı, kapsamlı tadilatla “Genç Akademi Çayyolu” olarak yeniden hizmete girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni bir gençlik merkezini hizmete açtı
Yayınlanma:

Başkentteki öğrencilere yönelik projeleriyle dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, Genç Akademi Çayyolu ile gençlerin sosyal yaşamını zenginleştirmeyi hedefliyor.

SOSYALLEŞME VE ÇALIŞMA ALANLARI

Yeni merkezde, 15 kişilik iki home office, dört kişilik üç butik çalışma odası ve amfi alanında sergi, atölye, brifing, söyleşi gibi etkinlikler için tasarlanmış alanlar bulunuyor. Ayrıca, gençlerin rahatça çay ve kahve içebileceği yeşil alanlar, armut ağaçları ve çardaklar ile bir açık hava sinema alanı da mevcut.

cayyolu-genc-2.jpg

AÇILIŞ ETKİNLİĞİ VE İLK PROGRAM

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Dr. Sevda Keskin Akman, “Genç Akademi Çayyolu, 350 metrekare kapalı alan ve bahçeye sahip. Bu alan, kültür, sanat ve eğitim etkinliklerine ev sahipliği yapacak. İlk programımız 8 Ekim’de başlayacak olan yoga atölyesi olacak. Etkinlik tüm yaş gruplarına açık ve ücretsizdir. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

cayyolu-genc-3.jpg

YAPI YENİLEME SÜRECİ

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Ekin Ceren Akbaş, “Atıl durumdaki bu yapıyı gençler için uygun hale getirdik. Ayrıca, sesli ve sessiz çalışma alanları, bir etkinlik amfisi ve münazara alanı da oluşturduk. Genç Akademi Çayyolu, Ankaralı gençlerin hizmetinde olacak” diye belirtti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.