Ankara Büyükşehir Belediyesi YKS öğrencileri için 'Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı'nı düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Genç Akademi Kafe Sıhhiye'de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık öğrencilerine yönelik 'Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı' düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi YKS öğrencileri için 'Sınav Kazandıran Stratejiler Konferansı'nı düzenledi
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferans, Ortapınar Gençlik Merkezi'nden 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Eğitim ve Kariyer Uzmanı İsmail Yolcu, öğrencilere doğru kariyer ve tercih yapma konusunda bilgiler verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla bu tür etkinliklere devam ediyor.

ÖĞRENCİLERE DESTEK SAĞLANIYOR

Aile Yaşam Merkezi Şube Müdürü Şinasi Örün, Ankara Bilim Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Yolcu'nun katılımıyla gerçekleşen konferansın öğrencilere gelecek ve kariyer planlamalarında yardımcı olduğunu belirtti. Örün, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gençlik merkezlerinde ve Aile Yaşam Merkezlerinde bu tür etkinliklere devam ederek öğrencilere destek sağladığını vurguladı.

NETLERDEN DAHA ÖNEMLİ OLAN HAYATA BAKIŞ AÇISI

Öğretim Görevlisi İsmail Yolcu, sınavın sadece net yapmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda psikolojik sağlamlık ve çevre etkisinin de başarı üzerinde büyük etkisi olduğunu vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencilere sunduğu destek hizmetlerini övdü. Yolcu, 8-9 Haziran'daki üniversite sınavı öncesinde ve sınav sürecinde neler yapılması ve yapılmaması gerektiğini anlattıkları bir etkinlikte bulunacaklarını belirtti. Türkiye'deki sınavların sadece netleri değil, öğrencilerin sınava bakış açısını, aileleri ve öğretmenleriyle yaptıkları nitelikli akademik iletişimi ölçtüğünü söyleyen Yolcu, netlerden daha önemli olanın hayata bakış açısı ve duruş olduğunu ifade etti. Yolcu, bu fırsatı kendisine veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.