Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 17 bin öğrenciye kantin desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, sosyal yardım alan ailelerin ilkokulda okuyan çocuklarına yönelik 2022 yılında başlattığı kantin desteği uygulaması, bu yıl da sürüyor. Proje kapsamında, 17 bin 132 ilkokul öğrencisinin ailesi yardımdan yararlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 17 bin öğrenciye kantin desteği
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal yardım alan ailelerin ilkokul düzeyindeki çocuklarına yönelik 2022 yılında başlattığı kantin desteği projesi, bu yıl da devam ediyor. İlk olarak Altındağ ve Mamak ilçelerinde başlatılan pilot uygulama, bu yıl Sincan'ı da kapsayarak genişledi. Proje kapsamında, toplam 17 bin 132 ilkokul öğrencisinin ailelerine, yalnızca okul kantinlerinde kullanılmak üzere 1100 TL değerinde destek sağlandı. Bu kapsamda, ailelerin Başkent Kart’larına toplamda 18 milyon 845 bin 200 TL yüklendi.

ihs-1081.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılında Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği bu proje, özellikle ilkokul çağındaki çocukların beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim hayatlarına olumsuz bir etki yaratmamasını amaçlıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu destek, çocukların yaşıtlarıyla eşit koşullarda gelişimlerini sürdürebilmeleri için büyük önem taşıyor.

ihs-0912.jpg

Projenin başladığı günden bu yana, sosyal destekten yararlanan 13 bin 962 aileye yapılan yardımlar, son olarak Ekim ayında gerçekleştirilen 13. ödeme ile devam etti.

ihs-0921.jpg

SİNCAN’DA PROJEYE DAHİL OLDU

Altındağ ve Mamak ilçelerinde pilot uygulama olarak başlatılan kantin desteği projesine bu yıl Sincan ilçesi de eklendi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, devam eden kantin desteği projesiyle ilgili, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızca kantin desteği hizmetimizi 2 yıldır devam ettiriyoruz. Belediyemizden destek alan yaklaşık 14 bin ailemizin ilkokul düzeyinde eğitim gören 17 bine yakın çocuğu için çocuk başı 1100 TL kantin fişlerini kantincilerimize dağıtıyor, çocuklarımızdan eğitim fırsatı yakalamaları, diğer çocuklardan farklı olmamaları adına bu hizmetimizi sürdürüyoruz. Bu hizmetimiz Türkiye’de ilk defa belediyemiz tarafından sunulmuş, Altındağ ve Mamak ilçelerimizde 2 senedir pilot bölge olarak uygulanmış bu senede Sincan ilçemizi ekleyerek hizmetimizi devam ettiriyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” diye konuştu.

onder-yanmaz.jpg

Kantin İşletmecisi Taner Güler de kantin desteğinden memnun olduklarını belirterek, “Kantin desteği hem bize hem de çocuklarımıza yararı oldu. Müthiş derecede bir ilgi alaka var. Bu sene fiyatların yükselmesinden dolayı çocuklar artık çok rahat alışveriş yapıyor. Alamadığı hiçbir şey yok. Her şeylerini alabiliyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun çok güzel bir şey yaptılar” dedi.

ihs-0775.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.