Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara'da Alman mimarlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimarlar Birliği-Almanya'nın (TMMB-Almanya) düzenlediği “Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar Projesi”ne destek vererek, kentin tarihi yapılarını gelecek nesillere aktarma ve koruma amacı güden projeye destek verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Ankara'da Alman mimarlara destek!
Yayınlanma:

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, TMMB-Almanya, Docomomo Türkiye, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ve Urban Walks Ankara'nın katılımıyla yürütülen bu proje kapsamında, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nde özel bir sergiye ev sahipliği yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in tarihine ışık tutacak ve önemli yapıları gelecek nesillere aktaracak bu tür projeleri desteklemeye devam ediyor. Proje kapsamında yapılan etkinliklerden biri de Ankara'nın ev sahipliği yaptığı ikinci etkinlikti.

Projeye destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi iş birliğiyle Farabi Salonu’nda sunumlar ve sergi açılışını gerçekleştirdi.

Kent tarihinin önemli yapıları, proje kapsamında özel olarak ziyaret edildi. İki aşamalı kent yürüyüşlerinde, Almanya Büyükelçiliği, Saraçoğlu Mahallesi, Atatürk Lisesi, Cebeci Ortaokulu gibi önemli noktaların yanı sıra, Hükümet Meydanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ Kampüsü), Ulus Meydanı, Gençlik Parkı gibi simge yerler ziyaret edildi. Bu ziyaretler sırasında yapıların mimarlarıyla birlikte değerlendirmeler yapıldı.

blur.jpg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.