Ankara Gar katliamı davasında karar çıktı!

Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Katliamı'na ilişkin davada karar duruşması bugün görüldü.

Ankara Gar katliamı davasında karar çıktı!
Yayınlanma:

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saat 09.30'da başlayan duruşmada, tutuklu sanıklar bulundukları cezaevlerinden videokonferans yöntemiyle katılırken, taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

MAHKEME SÜRECİ VE SAVUNMALAR

Duruşmanın açılışında Mahkeme Başkanı, bir önceki celsede katılan beyanlarının alındığını belirterek, sanık Erman Ekici'nin avukatının duruşmalara katılamayacağını bildiren mazeret dilekçesini yeniden mahkemeye sunduğunu açıkladı. Savcı, Ekici'nin avukatının mazeret dilekçesinin reddedilmesini ve barodan yeni bir avukat atanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, bu talebi kabul ederek Ekici'ye barodan yeni bir avukat atanmasına karar verdi.

Duruşmada, saldırıda mağdur olanların beyanları alındı. Öğretmen Mehmet Murat Akçalı, patlama sırasında yaşadıklarını anlatırken, "Arkadaşımla dinlenmek için oturduk ve bomba patladı. Vücudumda 20 şarapnel parçası var. Hiç tanımadığım insanlar öldü, bana siper oldular. Biz oraya bu ülkede kimse ölmesin diye gittik. Ben öğrencilerime kimsenin yaptığı yanına kar kalmadı demek istiyorum. Hukuk devleti gereğini yaptı demek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Katılanlardan Cevat Aktaş ise adaletin tecelli etmesini görmek için duruşmada bulunduğunu belirterek, "Biz adalete giden yolda artık vicdanınıza seslenmek istiyorum. Biz burada adalete giden yolda adım atacak mıyız?" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Mahkeme heyeti, kararını açıklayarak sanıklar Yakup Şahin, Hakan Şahin, Resul Demir, İbrahim Halil Alçay, Hacı Ali Durmaz, Erman Ekici, Talha Güneş, Hüseyin Tunç ve Metin Akaltın'a insan öldürmek suçundan 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca, bu sanıklara insan öldürmeye teşebbüs suçundan 379'ar kez 18 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Erman Ekici hakkında insanlığa karşı suçtan beraat kararı verirken, firari sanıklar yönünden dosyanın ayrılmasına karar verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.