Ankara Güvenpark'taki duraklar gitti, tabelalar geldi

Ankara'nın merkezi noktalarından biri olan Güvenpark önündeki otobüs durakları, Güvenpark’ın yenileme çalışmaları nedeniyle geçici olarak kaldırıldı. EGO Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, durakların yerinde şu an sadece durak tabelaları bulunuyor.

Ankara Güvenpark'taki duraklar gitti, tabelalar geldi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Güvenpark’ın yenileme projesinin tamamlanmasına kadar otobüs durakları tekrar konulmayacak. Bu süre zarfında vatandaşların durak yerlerini bulmakta zorluk yaşamaması için geçici durak tabelaları yerleştirildi.

1-3-001.png

Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Yöneticisi Bekir Ödemiş, geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda, çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Ödemiş, “Aslında sözleşmemize göre eylülün sonunda bitmesi gerekiyordu ama burası Kızılay meydanı ve burada pek çok kamusal ilişki var. Birçok şeyi düzenlememiz gerekiyordu. Örneğin, banka ATM'lerinin, Kızılay Kan Merkezinin kaldırılması, geçici de olsa EGO'nun otobüs duraklarının bir süreliğine taşınması gerekiyordu. Yine Keçiören metrosunun yaya çıkış akslarının tamamlanması gerekiyordu. Dolmuş durakları konusu da vardı. Bunlardan dolayı 1-2 aylık bir gecikmeyle birlikte, sözleşmede belirtildiği tarih biraz geçse de yıl sonu itibarıyla Güvenpark'ı yenilenmiş, özgün dokusu bozulmamış şekilde bitireceğimizi düşünüyorum." demişti.

1-4-001.png

Güvenpark'taki yenileme çalışmaları, parkın daha modern, daha güvenli, kullanışlı ve Cumhuriyet’in ilk parkı olması sebebiyle var olan dokuyu bozmadan yenileme çalışmalarına başlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, hem durakların hem de parkın genel görünümünün iyileştirilmesi hedefleniyor.

1-5-001.png

Ankara halkı, yeni durak düzenlemelerine dikkat etmeleri konusunda bilgilendirildi. Proje bitiminde, Güvenpark'ın hem ulaşım hem de sosyal yaşam açısından daha cazip bir noktaya dönüşmesi bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.