Ankara için seçim anketi sonuçları şok etti! Turgut Altınok mu Mansur Yavaş mı önde?

Ankara'da peş peşe yayınlanan anket sonuçları dikkat çekiyor. ASAL Araştırma tarafından Başkent'te 19-22 Ocak tarihlerinde yapılan anketin sonucu dikkat çekti. "Turgut Altınok mu? Mansur Yavaş mı?" sorusuna bakın Ankaralılar ne cevap verdi.

Ankara için seçim anketi sonuçları şok etti! Turgut Altınok mu Mansur Yavaş mı önde?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Adaylar netleşip, seçim takvimi kısaldıkça anket firmaları da seçmenin nabzını tutmak için çalışmalarına başladı. Son günlerde Ankara'da yapılan iki ayrı anket çalışmasında dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

ASAL Araştırma şirketi, 19-22 Ocak tarihleri arasında bilgisayar destekli telefon yöntemi ile yaptığı 2 bin kişilik ankette vatandaşlara "Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim olsa hangi adaya oyunuzu verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın ismi ilan edilmeden önce yapılan bu ankete göre, Cumhur İttifakı Adayı Turgut Altınok ve CHP Adayı Mansur Yavaş arasında kıyasıya rekabet olduğu görülüyor.

anket1.jpg

Ankete katılan vatandaşların yüzde 38,7'si Mansur Yavaş'a oy vereceğini söylerken; yüzde 36,6'sı ise Cumhur İttifakı Adayı Adayı Turgut Altınok'tan yana tercihini kullandı. Bu ankete göre, iki aday arasındaki yüzde 2,1 puanlık fark, Ankara seçimlerinin Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasında başa baş bir yarışa sahne olacağını gösteriyor.

İKİ ANKET İKİ FARKLI SONUÇ

Öte yandan Area Araştırma'nın yaptığı anket sonuçları da belli oldu. 22-23 Ocak 2024 tarihlerinde 2 bin 6 kişi ile bilgisayar destekli telefon (CATI) yöntemi uygulanarak yapılan ankette vatandaşlara “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy tercihiniz ne olur?” diye soruldu.

Area'nın anketine göre ankete katılanların yüzde 44,8'i Mansur Yavaş cevabını verirken; yüzde 31,5'i de Turgut Altınok dedi. Geçerli oylar üzerinden ise bu oran yüzde 57,0'a, yüzde 40,1 oldu. İki anket arasındaki sonuçlar ise dikkat çekiyor. İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın da yarışa dahil olmasıyla Başkent'te kıyasıya bir seçim yarışı bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.