Ankara İtfaiyesi vatandaşları uyardı: Doğal gaz vanalarını kontrol edin!

İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, bayramda evlerinde bulunmayacak vatandaşların elektrik, su tesisatlarını ve doğal gaz vanalarını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Doğal gaz vanalarını kapatmalarını, prizlerde herhangi bir elektrikli alet takılı bulundurmamalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Ankara İtfaiyesi vatandaşları uyardı: Doğal gaz vanalarını kontrol edin!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara İtfaiyesi, Kurban Bayramı’nda özellikle piknik ve mesire alanlarında mangal yakacak vatandaşları olası yangın risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

beh-0435.jpg

9 günlük tatilde özellikle mesire alanlarında mangal yakacak olan vatandaşların yangın riskine dikkat etmesi konusunda uyarıda bulunan Ankara İtfaiyesi, 48 itfaiye istasyonunda 340 vardiya personeli ile kesintisiz mesai yapacak.

beh-0384.jpg

48 itfaiye istasyonu ve 340 vardiya personeli ile kesintisiz mesai yapacaklarını ve ek tedbirler aldıklarını vurgulayan İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri, Ankara dışına çıkacak vatandaşlardan ev ve iş yerlerindeki elektrik şalterleri ile su ve doğal gaz vanalarını kapatmalarını istedi.

beh-0482-001.jpg

Mesire alanlarında yakılacak piknik ateşi konusunda uyarıda bulunan Çeri, hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde mesire alanlarında vakit geçirmek isteyenlerin piknik ateşi yakılmasına müsaade edilen güvenli rekreasyon alanlarını tercih etmeleri gerektiğini ifade etti. Çeri, "Piknik sonrasında muhakkak ateşin söndürüldüğünden emin olmaları gerekmektedir. Kırsalda göl, gölet, baraj kenarlarında ateş asla yakılmamalıdır.” diyerek uyarıda bulundu.

Küçük ihmallerin büyük trajedilere dönüşebileceğine dikkat çeken Çeri, sıcak havalardan bunalan vatandaşların göl, gölet ve barajlarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğunu da anımsattı.

beh-0426.jpg

Yanıcı ve itici gazlar içeren çakmak, parfüm ve araç içi deodorantlarının yüksek sıcaklıklarda patlamalara neden olabileceğini belirten Çeri, bu tür ürünlerin araçlarda bulundurulmaması gerektiğini dile getirdi.

Plastik veya cam su şişelerinin mercek görevi gördüğünü ve döşemeleri yakabileceğini aktaran Çeri, "Güvenlik için su şişelerini gölgede kapı ceplerinde tutabiliriz. Aynı zamanda kısa bir alışveriş sırasında bile çocuklarımızı araç içinde bırakmamalıyız” diyerek uyardı.

Çeri, bayramda şehir dışına çıkacak Başkentlilere de çağrıda bulunarak, bayramda evlerinde bulunmayacak vatandaşların elektrik, su tesisatlarını ve doğal gaz vanalarını mutlaka kontrol etmeleri gerektiğine dikkati çekti.

Çeri, "Doğal gaz vanalarını kapatmalarını, prizlerde herhangi bir elektrikli alet takılı bulundurmamalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.