Ankara Kalesi ve Hamamönü ziyaretçi akınına uğruyor

Ankara'nın tarihi dokusunu en iyi yansıtan noktalardan biri olan Ankara Kalesi ve Hamamönü, son dönemde artan sıcak havalar sebebiyle gözle görülür bir ziyaretçi artışıyla dikkat çekti. Başkentin kalbinde yer alan bu tarihi mekânlar, zengin kültürel mirası ve görkemli mimarisiyle Başkentlilerin ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Ankara Kalesi ve Hamamönü ziyaretçi akınına uğruyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara Kalesi, milattan önceki dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihî serüveniyle adeta zamanın tanığı konumunda başkentin göbeğinde yer alıyor. Kale surları ve panoramik şehir manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Özellikle son dönemde yapılan restorasyon çalışmalarıyla daha da görkemli bir hal alması beklenen Kale, tarih meraklılarını ve fotoğraf tutkunlarını cezbediyor.

1-1.jpg

Hamamönü ise tarihi Ankara evlerinin bulunduğu ve geleneksel el sanatlarının sergilendiği bir bölge olarak biliniyor. Dar sokakları, taş yapıları ve geleneksel restoranlarıyla Ankara'nın kültürel zenginliğini yansıtan Hamamönü, son zamanlarda artan turist akınıyla canlanmaya devam ediyor. El işi ürünlerin satıldığı dükkânlar, yöresel lezzetlerin tadılabileceği restoranlar ve tarihi atmosferiyle Hamamönü, Başkent'te en çok ziyaret edilen bölgelerden biri oluyor.

1-001.jpg

Ankara'nın bu tarihi mekânları, sadece Başkentlinin değil aynı zamanda yabancı misafirlerin de ilgisini çekiyor.

1-2.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.