Ankara'nın Karargahtepe Mahallesi'ne "İstihdam!" diyen aday: ''Karargahtepe Mahallesi hizmete aç!''

Keçiören Karargahtepe Mahallesi Muhtar adayı Erkal Erdal, 25 yıllık memuriyet hayatından sonra muhtarlık için kolları sıvadı. Erdal, mahallesinde bir yardımlaşma derneği kuracağını dernek aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine yardım edileceğini açıkladı.

Ankara'nın Karargahtepe Mahallesi'ne "İstihdam!" diyen aday: ''Karargahtepe Mahallesi hizmete aç!''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yerel seçim dönemi yaklaşırken muhtar adayları çalışmalarına hızla devam ediyor. 2019 yerel seçimlerinden bugüne değişen yaşam pratikleriyle birlikte mahalle sakinlerinin talepleri de değişmiş durumda.

Keçiören Karargahtepe Mahallesi Muhtar adayı Erkal Erdal, bu beklentilere nasıl cevap vereceğini anadolugazete.com.tr'ye şu sözlerle anlattı:

"Mahallemiz, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı döneminde Karargah olarak kullandığı bir yerdir, bu sebeple ismi de Karargahtepe olarak kalıyor. Atatürk'ün Karargah olarak kullandığı bina, bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak kullanılıyor, dolayısıyla tarihi ve stratejik bir öneme sahip diyebilirim. Bundan 25 yıl önce herkesin birbirine selam verip yardımlaştığı bu güzide mahallemiz bugün maalesef eski önemini kaybetmiş durumda."

ic-gamze.jpg

YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURACAĞIZ

Karargahtepe Mahallesi Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği kurmayı düşünüyoruz. Mahallemizde yardıma ihtiyacı olan insanlarla yardım etmek isteyen insanları bir araya getireceğiz. İnsanlarımızı bir araya getirerek mahallemizin unutulan değerini geri kazandıracağız."

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

"Üyesi olduğum Çorumlular Federasyonu'nu ziyaret eden Belediye Başkanları, milletvekilleri ve iş insanlarının, hepsinin ortak düşüncesi istihdamı arttırmak. Bağlum'da bir fabrika kurmayı düşünüyorlar. Böyle bir girişimin başlaması halinde ben de mahallemdeki işsiz gençleri tespit edip gerekli mercilere bildirerek istihdama katkı sağlayacak adımlar atmayı düşünüyorum. Yıllarca memurluk yapmış biri olarak aynı zamanda STK'cı olduğumu söyleyebilirim. Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen'de yıllarca görev aldım, başkanlık yaptım. Ben hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. STK'ların doğasında hizmet etmek vardır, bu hizmeti de taraf gözetmeksizin yaparız, ben de hizmet için hazırım.

Mahallemizin alt yapı, sık yaşanan elektrik kesintileri gibi sorunları var, bu sorunlara çözüm olarak belediyelerle gerekli iletişime hazırım. Aynı zamanda kent gezileri ve kermes gibi her mahallede olması gereken sosyal faaliyetlere ayrıca önem vereceğiz.''

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.