Ankara kültürel yönüyle çok zengin bir şehir

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara'nın kadim bir şehir olduğunu belirterek, Ankara’nın kültürel yönüyle çok zengin bir şehir olduğunu söyledi.

Ankara  kültürel yönüyle çok zengin bir şehir
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100.Yılında Ankara Tarihi ve Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesi kapsamında basın mensuplarının katıldığı Ankara kültür ve tarihi değerleri gezisi gerçekleştirildi.

Program kapsamında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı gazeteciler ziyarette bulundu.

whatsapp-image-2024-01-30-at-21-47-26.png

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’ne tahsis edilen tarihi binanın rektörlük binası olarak kullanıldığını, Cumhuriyetin ilk temellerinin bu binada atıldığını söyledi.

Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanlık binası olan tarihi bir mekânda konumlandırılmıştır. Binanın içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Hazine Dairesi bulunuyor. Şu an Hazine Dairesi müze.” dedi.

ANKARA KADİM BİR ŞEHİR

Ankara’nın kadim bir şehir olduğunu belirten Arıcan, Ulus'un birçok tarihi yapıya ev sahipliği yaptığını aktardı.

Prof. Dr. Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Ulus yerleşkesinin birçok tarihi alana yakın olduğunu belirterek, Ankara’nın en eski tarihi mekânlarından biri olan altı asırlık Hacı Bayram Veli Türbesinin ve tarihi iki bin yıl öncesine dayanan arkeolojik Roma Hamamı ile Augustus Tapınağının sit alanlarının da yanında bulunduğunu aktardı.

Üniversitenin birçok projesi olduğunu belirten Arıcan, somut ve somut olmayan kültürel mirasları daha iyi tanıtmak amacıyla projeler ürettiklerini vurguladı.

Ankara’nın bürokrasi şehri olduğunu aktaran Prof. Dr. Arıcan, “Ankara daha çok siyaset, bürokrasi, öğrenci ve memur şehri olarak tanınıyor. Aslında Ankara kadim bir şehir. Ankara, kültürel yönüyle de ön plana çıkmalı. Üniversite olarak, Ankara’yı aslında kültürel yönüyle ön plana çıkartmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

ANKARA'DA DAHA ÇOK DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİRECEK TARİHİ YAPI VAR

Prof. Dr. Arıcan, Ankara’nın tarihi yapılarının birer birer Dünya Miras Listesine girdiğinden bahsederek, şöyle konuştu:

“Ankara’nın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti UNESCO tarafından “Dünya Mirası” ilan edildi. Ayrıca Başkentin en eski camilerinden Arslanhane Camii UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne kalıcı olarak girdi. Hacı Bayram Veli Türbesi, Augustus Tapınağı ve Julianus Sütunu ya da halk arasında bilinen adıyla Belkıs Minaresi yapıların her biri Dünya Miras Listesine girebilecek eserler.

ANKARA KÜLTÜREL YÖNÜYLE ÇOK ZENGİN BİR ŞEHİR

Ankara’nın kültürel yönüyle çok zengin bir şehir olduğunu vurgulayan Arıcan, Ankara’nın her bir ilçesinin kültürel zenginliğe sahip olduğunu da söyledi.

Prof. Dr. Arıcan, Ankara'nın tam anlamıyla ahiler şehri olduğunu ve Ahilerin Ankara’yı neredeyse 100 yıl yönettiğini de belirtti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.