Ankara Mamak'ta drift tartışmalara yol açtı: Akıllara Kahramankazan Belediyesi geldi!

Mamak Belediyesi tarafından projesine başlanan drift pisti tartışmalara yol açtı. Drift sporunu Ankara’da ilk başlatan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz akıllara geldi. İşte detaylar…

Ankara Mamak'ta drift tartışmalara yol açtı: Akıllara Kahramankazan Belediyesi geldi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ZAFER ALTUNTAŞ

Mamak Belediyesi, Bayındır Barajı’nın güneydoğusunda geniş bir alanda inşa edilecek 'Drift Pisti ve Okçuluk Alanı Projesi’nin yapımına başladı. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, projenin başlangıç çalışmalarına katılarak, resmi olarak start verdi. Şahin, gençlere verilen sözün yerine getirildiğini belirterek, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

ankara-mamak-drift.jpg

“ALKOL ALIP DRİFT YAPACAKLAR”

Projenin başlamasıyla birlikte Kutludüğün ve Bayındır Mahallesi sakinleri, drift pistinin güvenlik sorunlarına yol açabileceğinden endişe ettiklerini ifade ediyor.

drift.jpg

“BURAYA HERKES GİREMEYECEK”

Başkan Veli Gündüz Şahin, projeye sahip çıkarak güvenlik endişelerini yanıtladı. Şahin, "Buraya herkes giremeyecek, sadece profesyonel sporcuların kullanımına açık olacak." dedi. Proje kapsamında, milli sporcular için 20 yataklı bir yatakhane ve sosyal tesisler yapılacağını, böylece bölgenin değer kazanacağını vurguladı.

ankara-kahramankazan-001.jpg

ANKARA'YA DRİFTİ GETİREN İLK BAŞKAN

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde drift sporunun öncüsü olarak bilinen önceki dönem Belediye Başkanı Serhat Oğuz, bu alandaki tutkusunu geniş katılımlı etkinliklerle kamuoyuna tanıtmıştı. Başkan Oğuz’un katkılarıyla düzenlenen drift yarışmaları, başta araç severler olmak üzere geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip edildi.

kahramankazan-drift.jpg

BAŞKAN OĞUZ İLK SEÇİMDE KAYBETTİ

Başkan Oğuz’un organizasyonunda yapılan drift festivalleri, araç modifikasyonları ve sürüş yetenekleri ile ilgili çeşitli etkinlikler, hem bölge sakinlerinin hem de motor sporları meraklılarının beğenisini kazandı. Ancak, Başkan Serhat Oğuz’un drift tutkusuna olan ilgisi, siyasi arenada yeterince karşılık bulmadı. Drift etkinlikleri sonrasında girdiği ilk seçimde başkanlık görevini kaybetti. Serhat Oğuz'un seçim mağlubiyetindeki drift etkisi net olarak bilinmezken; Mamak'ta ise projenin başlamasıyla tartışmalar da alevlendi.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.