Ankara milletvekillerinden Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımları

Kız çocuklarının haklarına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapmak için her yıl 11 Ekim'de Dünya Kız Çocukları Günü kutlanıyor. Ankara milletvekilleri, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. İşte Ankara vekillerinin paylaşımları...

Ankara milletvekillerinden Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımları
Yayınlanma:

Her yıl 11 Ekim'de kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek, karşılaştıkları zorlukları gündeme getirmek ve cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Kız Çocukları Günü kutlanıyor. Ankara milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla paylaşımda bulundu.

İşte, Ankara milletvekillerinin Dünya Kız Çocukları Günü paylaşımları...

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, "Geleceğimizin Türkiye’sini inşa edecek, güçlü ve aydınlık yarınlarımızın teminatı olan kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, paylaşımında "Tüm çocuklarımız için, onların daha özgür ve daha huzurlu bir ülkede yaşaması için derhal tüm yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Narin’ in, Sıla’nın ve daha binlerce çocuğumuzun akıbeti karşısında büyük bir mücadele seferberliği başlatılmalı ve çocuğa uzanan her türlü kötülüğün kökü kazınmalıdır" ifadelerine yer verdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Bugün Dünya Kız Çocukları Günü ama maalesef kutlayamıyoruz. Narin’lerimizi, Sıla bebeklerimizi koruyamadığımız müddetçe de “kutluyoruz” diyemeyeceğiz. Ama şunun sözünü vereceğiz. İktidara gelir gelmez, hem sosyo-ekonomik şartların iyileşmesi, hem de caydırıcı cezaların hayata geçmesi için bir an önce atılması gereken ne adım varsa atacağız" dedi.

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, "Kız çocuklarının hepsi birer ‘Narin…’ Günleri kutlu olsun" paylaşımı yaptı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.