'Ankara Şehircilik Bienali ilgi gördü
Ankara'da Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ,Ankara Ticaret Odası ve İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı iş birliği ile Ankara Şehircilik Bienali' düzenlendi.
Ankara'da Türkiye'nin ilk şehircilik bienali düzenlendi. 26 Kasım'a kadar devam edecek olan bienal İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı tarafından 'Ankara Şehircilik Bienali' adında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi ve Ankara Ticaret Odası iş birliğiyle oluşturuldu. Bienal, 'Kentte bir arada' konusuyla Ankaralılarla bir araya gelecek.
Bienalin açılışı, Ankara Kent Konseyi Kabul Salonunda yapıldı. Törene, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkanvekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, EGO Genel Müdürlüğü Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevinç Bahar Yenigül ve Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Deniz Altay Kaya katıldı.
KENTLERDE SİVİL TOPLUMUN GÜÇLENMESİ GEREKLİ
Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Yılmaz, kentlerin gelişiminin sivil halkın güçlenmesine bağlı olduğunu vurguladı. Sivil tarafın güçlü olmadığı kentlerde demokrasi, gelişim ve yaşamın anlamsız olduğunu belirten Yılmaz, sivil hayatın geliştiği yerlerde kentlerin de geliştiğini ifade etti. Yılmaz, geleneksel etkinliklerin devam etmesi için sivil taraf olarak destek verdiklerini ve bu birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.
TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN EN ETKİLİ KENT KONSEYİ
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanvekili Yılmaz, kentlerin gelişimi için kültür ve sanata ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye'nin ve dünyanın en etkili kent konseyini oluşturduklarını ifade etti. Kendilerinin tüzel kişilikleri olmadığını ancak kentin dinamiklerini dinleyip, muhatapları bulduklarını söyleyen Yılmaz, 2019'dan bu yana kente içerik katmaya çalıştıklarını ve suçlarla ilgili cümleleri sosyolojinin içinden çıkarıp kent sakinlerinin ortak sözleri haline getirmeye çabaladıklarını açıkladı. Yılmaz, kentin sadece imar, mimari ve kentleşmeyle değil, kültür ve sanatla da şekillendiğini vurgulayarak, bu konularda deneyim sahibi bireyleri bir araya getirerek olumlu sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.
ANKARA'NIN BEŞERİ SERMAYESİ BİR ARADA
İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Şenbil, Ankara'nın beşeri sermayesini bir araya getirmekten memnun olduklarını belirtti. Vakfın 2018'de kurulduğunu ve bugüne kadar yaptıkları bilimsel çalışmaların vakıf içinde tartışılarak devam ettiğini ifade eden Şenbil, bienal çalışmasıyla artık dışarıya açıldıklını ve Ankara halkına, Ankara'ya ait bir bienali hediye etmek istediklerini söyledi. Şenbil, vakfın siyasi ilişkisi olmadığını ve herkesle ön yargısız bir şekilde bir araya gelerek Ankara'nın beşeri sermayesini bienalde buluşturmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
TÜRKİYE'DE BİR İLK
İlhan Tekeli Şehircilik Kültürü Vakfı Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli, Ankara'da gerçekleştirilen şehircilik bienalinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti. Bienalin, sivil toplum gruplarının, siyaset dışında kentlerine sahip çıkmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Tekeli, bu girişimin diğer kentlerde de benzer şekilde tekrar etmesini ve örnek olmasını umduğunu ifade etti. Şehircilik bienalinin, sadece kelimenin cazibesiyle değil, aynı zamanda kentte sivil toplumun etkin bir şekilde yer almasıyla anlamlı olduğunu dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.