Ankara turizmin yıldızı olacak!

Başkent Ankara'nın kültür ve turizm potansiyeli gerçekleştirilen projelerle gün yüzüne çıkartılmaya devam ediyor. UNESCO Dünya Miras Listesi'ne iki önemli kültür varlığını yazdıran Ankara, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na da ev sahipliği yaparak turizmin başkenti olma yolunda ilerliyor.

Ankara turizmin yıldızı olacak!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Kadim bir şehir olan Başkent Ankara tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, kültür ve turizm cenneti bir şehir olarak ön plana çıkıyor.

Ankara'nın topraklarında yeşerttiği bu kültürel miraslar ancak günümüzde yavaş yavaş değerli hale geliyor. Art arda UNESCO Dünya Miras Listesi'ne iki önemli kültür hazinesini yazdıran bu şehirde uluslararası turizm potansiyeli de artıyor.

SADECE İKİYLE SINIRLI DEĞİL!

Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginliğiyle, geçmişin tozlu sayfalarına ışık tutan, Frigya Krallığı'nın başkenti olan Polatlı’daki Gordion Antik Kenti ve Anadolu'nun Ortaçağ Dönemi ahşap hipostil camileri arasında yer alan Arslanhane Camii hak ettiği değere Miras Listesi'ne girerek bir kez daha kavuştu.

Her iki kültürel miras Ankara'ya ve Başkentlilere büyük bir gurur yaşatırken Ankara Kalesi ve Tarihi Roma Hamamı'nın da hak ettiği değeri göreceğine inanıyoruz.

ANKARA'DA TRAVELEXPO RÜZGARI ESTİ

Başkent Ankara, uluslararası kültür turizminden kamp ve karavan turizmine, sağlık turizminden kış turizmine kadar geniş yelpazeli bir fuara daha ev sahipliği yaptı. 16-19 Kasım tarihleri arasında 'TravelExpo 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı' yerli-yabancı birçok ziyaretçiyi ağırladı.

Ankara'nın böyle bir fuara ev sahipliği yapması hem turizm potansiyelinin artması için hem de Başkent değerlerinin dünyaya tanıtılması için büyük bir önem taşıyor. Öyle ki, Ankara'nın tarih, kültür ve arkeolojik açıdan ne kadar zengin ve uygarlıklarla yüklü olduğu gerçekleştirilecek çalışmalarla daha da gün yüzüne çıkarılacak, çıkartılmalı...

NİTELİKLİ TURİST SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR

Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'nın en büyük eksiği şüphesiz yurt dışına direkt uçuşların kısıtlı olması. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu konuya gösterdiği hassasiyetle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş de anadolugazete.com.tr muhabiri Samet Eker'e yaptığı özel açıklamada 'nitelikli' turistin önemi üzerinde durdu.

2023 yılında Ankara'ya gelen yabancı turist sayısı 451 bin olurken bu sayı içerisindeki nitelikli, Ankara'yı gezmek için gelen turist sayısı çok az. Ankara'nın kültür mirasları tozlu topraklar altında kalmaması, en büyük tanıtım ve çalışmaların bu alanda yapılması gerekiyor.

EN İYİ TERMAL SUDAN SAVUNMA SANAYİNE KADAR HER ŞEY VARKEN...

Ankara'nın sadece tarihi yapıları değil doğal kaynakları da zengin... Haymana termal suyundan Ayaş, Haymana, Kızılcahamam'a; savunma sanayinden üniversitelere kadar gelişimini göstermiş bu şehrin tek eksiği 'iyi tanıtılmamak, görülmemek'...

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORLAR

Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kültür ve turizm kalkınmasında Ankara için projeler üretmeye; Direkt uçuşların artması, havaalanı metrosu, fuar alanı, Ankara kalesi ve kentin diğer yerlerinin tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.