Ankara Tuzluçayır'daki Cami-Cemevi Projesi ne olacak?

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 2013 yılında temeli atılan Mamak Tuzluçayır’daki cami-cemevi projesinin tamamlanarak cemevi olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Ankara Tuzluçayır'daki Cami-Cemevi Projesi ne olacak?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, anadolugazete.com.tr'ye yapmış olduğu açıklamalarda Mamak için birçok projenin hayata geçeceği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yıllardır tamamlanması beklenen amam bir türlü tamamlanmayan "Cami ve Cemevi" projesi hakkında da açıklama yapan Başkan Şahin, tartışmalara son noktayı koydu.

anadolu-20240605-012019-0000.jpg

Mamak'ta Kreş ve Sağlık Ocağının yanı sıra cami ve cemevinin de yapılacağını ifade eden Şahin, Mamak Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan ve 2013 yılında temelleri atılan tartışmalı cami-cemevi projesinin iptal edildiğini, yapının vakıflardan belediyeye geçtiğini ve orada cemevi yapılacağını aktardı.

Şahin, var olan projenin bir kısmının halihazırda yapıldığını ve biraz daha tadilat ile oranın atıl olmaktan çıkarılarak cemevine dönüştürüleceğini söyledi.

anadolu-20240605-011955-0000.jpg

EGE MAHALLESİ'NE DE CEMEVİ YAPILACAK

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Kartaltepe dışında Ege Mahallesi'ne de cemevi yapılacağını belirterek yer tahsisi konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

anadolu-20240605-012215-0000.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.