Ankara Üniversitesi öğrencileri İsrail'in saldırılarını protesto etti: Kantindeki boykot ürünleri tüketmeme çağrısı

Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Veterinerlik Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan öğrenciler, Filistin bayrakları taşıyarak İsrail karşıtı sloganlar attı ve tekbir getirdi.

Ankara Üniversitesi öğrencileri İsrail'in saldırılarını protesto etti: Kantindeki boykot ürünleri tüketmeme çağrısı
Yayınlanma:

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan protestoda, grup adına Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencisi Ahmet Salih Şen açıklama yaptı. Şen, İsrail'in 8 ay önce başlattığı Gazze işgaline yönelik kınamanın ötesinde, artık harekete geçme zamanının geldiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Refah bölgesine sığınan Filistinlilerin yakılarak şehit edildiğini belirten Şen, dünya çapında siyonizme karşı tepkilerin arttığını ifade etti.

KANTİNDEKİ ÜRÜNLERE BOYKOT ÇAĞRISI

Filistin davasının yaşamın her alanında yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getiren Şen, İsrail'e destek veren markalara boykot çağrısında bulundu. Üniversite kantinlerinde yer alan bu ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Şen, öğrencileri bilinçli tüketime davet etti.

Şen, küresel çapta gerçekleşen Filistin'e destek eylemlerinin etkilerini vurgulayarak, İrlanda, İspanya ve Norveç gibi ülkelerin Filistin'i tanıdığını hatırlattı. Bu tür eylemlerin çığ gibi büyüyerek tüm meclisleri etkileyeceğine ve Filistin'in özgür bir devlet olarak tanınacağına inandıklarını belirtti.

Protesto, Filistin davasına olan desteğin ve İsrail'in saldırılarına karşı duyulan öfkenin bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirildiği bir etkinlik olarak sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.