Ankara Valiliği, 35 hasta köpeğin Ankara'ya getirildiği iddiasına yönelik açıklama yaptı

Ankara Valiliği, "Köpekvelisi" isimli sosyal medya kullanıcısının Şanlıurfa Siverek'te bulunan hayvan barınağından 35 köpeği Ankara'ya taşımasının ardından ortaya atılan kuduz karantinası ihlal iddialarına ilişkin inceleme başlattığını duyurdu.

Ankara Valiliği, 35 hasta köpeğin Ankara'ya getirildiği iddiasına yönelik açıklama yaptı
Yayınlanma:

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, Valiliğimizce, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız."

Buket Özgünlü, "köpekvelisiii" kullanıcı adıyla tanınan bir sosyal medya fenomeni olarak, sıcaklıkların artmasıyla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki barınaklardaki hayvanların durumuna dikkat çekmek amacıyla bir ekiple Şanlıurfa'ya gitti. Siverek'te bulunan hayvan barınağından 35 köpeği araçlara yükleyerek Ankara'daki Yaşama Tutunan Patiler Derneği'ne ait alanlara taşıyan Özgünlü, yaşananları sosyal medya hesabından duyurdu.

Ancak bu videoların sosyal medyada yayılmasının ardından bazı haber hesaplarından, taşınan köpeklerin kuduz karantinası ilan edilen bir alanda bulunduğu ve kuduz taşıma riskinin olduğu iddiaları ortaya atıldı.

İddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından Buket Özgünlü, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, köpeklerin belediyeye ait bir barınaktan alındığını, belediye çalışanları tarafından kendilerine belgeleriyle birlikte sahiplendirildiğini ve bölgenin kuduz karantinasında olmadığını belirterek bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Ankara Valiliği, konuya ilişkin yaptığı resmi açıklamada, iddiaların ihbar kabul edilerek inceleme başlatıldığını ve ilgili tüm birimlerin teyakkuza geçirildiğini belirtti. Açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak ve diğer canlıların hayat hakkını savunmak amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alındığı ve konunun titizlikle takip edildiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.