Ankara Valiliğinden kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'nin kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamasının ardından Ankara Valiliğinden uyarı geldi. Valilik, il genelinde saat 14.00 ile 23.00 arasında yağışın etkili olacağını açıkladı.

Ankara Valiliğinden kuvvetli sağanak uyarısı
Yayınlanma:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıklamıştı. Meteoroloji'nin uyarısının ardından Ankara Valiliğinden de açıklama geldi.

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Ankara Valiliği, öğle saatlerinden itibaren Ankara il genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Yağışın saat 14.00 ile 23.00 arasında etkili olacağını ifade eden Valilik, Ankaralıları ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kent genelinde beklenen sağanak yağış nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesinden de açıklama geldi. Büyükşehirden yapılan açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edindiğimiz bilgiye göre, bugün Ankara genelinde kuvvetli yağış beklenmektedir. Bu durum su baskını, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara yol açabilir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz hâlindedir. Vatandaşlarımızın yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli olmasını rica ederiz. Acil her durumda bize Başkent 153’ten ulaşabilirsiniz" denildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.