Ankara’da 'ahilik' geleneği çok değerli

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyaret sırasında, Ankara'nın iki önemli sivil temsilcisinin Ahilik geleneği ve Ankara'nın tarihi kültürel değerleri üzerine projeler geliştirmesi gerektiği vurgulandı.

Ankara’da 'ahilik' geleneği çok değerli
Yayınlanma:

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, göreve başlamasının ardından ilk ziyaretçilerinden biri olan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve heyetini kabul etti. Ziyarette, Dr. Özaslan, Başkan Ar’a yeni görevinde başarılar diledi ve samimi bir sohbet gerçekleştirdi. İki kurumun ortak paydası olan Ahilik ve Ankara üzerine projelerin geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

AHİLİK GELENEĞİ DÜNYAYA TANITILMALI

Dr. Metin Özaslan, ANKESOB ile Ankara Kulübü Derneği arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini belirtti. Özaslan, “Ankara, bir Ahi şehridir. Ahiliğin güçlü olduğu şehirlerden biri olan Ankara’nın, Ahilik kültürünü dünyaya tanıtma konusunda daha fazla çaba göstermeliyiz. Esnaf ve sanatkarların oluşturduğu bu sosyo-ekonomik yapıyı, toplumsal gelişimin bir parçası olarak anlatmalıyız. Bu konuda Ankara Kulübü olarak her türlü işbirliğine ve bilgi paylaşımına hazırız” dedi.

AHİLİK, ANKARA'NIN TARİHİNDE DERİN İZLER BIRAKMIŞ

ANKESOB Başkanı Hüseyin Ar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ahiliğin Ankara'nın yapısında önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Ar, “Ahilik, 1290-1354 yılları arasında Ankara'nın yönetiminde önemli bir rol oynamıştır ve bu kültür Ankara’nın tarihi yapısında yaşamaktadır. Bu geleneğin korunması ve geleceğe taşınması için yapılan her türlü çalışmayı desteklemeye hazırız. Ankara Kulübü Derneği’nin, Atatürk’ün direktifiyle kurulan ve kadim değerlerimizi yaşatan çalışmalarını büyük bir takdirle karşılıyoruz” dedi.

ahilik-manset-1.jpg

Ziyaret sonunda, Dr. Metin Özaslan, Hüseyin Ar’a “Seymen” heykeli ve Ankara Kulübü yayınlarından bir seçki takdim etti. Başkan Ar, bu anlamlı hediyeler için Özaslan’a teşekkür etti. Bu tür görüşmelerin, Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerinin yaşatılması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.