Ankara’da anlamlı ödül: Sağlığın Çınarları’na vefa töreni düzenlendi

Hacettepe Üniversitesi ve Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) işbirliği ile gerçekleştirilen, sağlık alanındaki çalışmalara katkı sağlayan, Türkiye ve Hacettepe Üniversitesi’nin adını yücelten, uzun yıllar Hacettepe Üniversitesi’nde görev yapmış öğretim üyelerine üstün hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek amacıyla “Sağlığın Çıkarlarına Vefa Töreni" düzenlendi.

Ankara’da anlamlı ödül: Sağlığın Çınarları’na vefa töreni düzenlendi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, TÜSİAV Mütevelli Heyet üyeleri, sağlık alanında çalışan Öğretim Üyelileri, Akademisyenler, yöneticiler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri davet edildi.

Kokteyl ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Kokteyl sonrasında Ankara Devlet Konservatuarı Müzik Ekibi tarafından ‘Aşık Veysel eserleri’ dinletisi gerçekleşti.

“VEFASI OLMAYANIN BEKASI OLMAZ”

veli.gif

Türk Sanayi ve İşadamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Teknolojinin ilerlemesi, internetin yaygınlaşması ve sosyal medyanın yoğun kullanımının toplumsal değerlerde gerilemeye neden oldu. Türk toplumunda etik, sosyal ve kültürel değerler azaldı.''

Ayrıca, kendi yaşadığı deneyimleri paylaşarak, insanların daha egoist hale geldiğini ve vefa duygularının azaldığını belirten Sarıtoprak, vefa kavramının önemine vurgu yaparak, "Vefası olmayanın bekası olmaz. Vefa, insanı insan yapan duyguların başında gelir ve sürekli sevgi anlamını taşır." şeklinde konuştu. Sarıtoprak, iyilik, yakınlık ve yardımın unutulmaması gerektiğini belirtirken, vefa kavramını "Vicdanın hafızası" olarak tanımladı.

Ödül törenine Hacettepe Üniversitesi'nin katkılarından dolayı teşekkür eden Sarıtoprak, Rektör Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'ı vefalı olarak nitelendirerek üniversitenin imkanlarını seferber ettiği için minnettarlığını ifade etti. Törenin 2 aylık titiz bir çalışma sonucu gerçekleştiğini belirten Sarıtoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal'a da emekleri için teşekkür etti.

“SADECE ÇALIŞKANLIK VE ÜRETKENLİK DEĞİL, İNSANI DEĞERLER DE ÖNEMLİ”

rektor.gif

Ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran bir konuşma yaptı. İnsanın değerlerini vurgulayarak, “Vefanın yanı sıra yardımseverlik, sevgi, iyilik, vefa gösterme, dürüstlük ve erdemlilik gibi kavramlar da çok değerli. İnsanı güçlendiren bu değerleri çok önemli. Sadece çalışkanlık ve üretkenlik değil, aynı zamanda insani değerler de önem arz ediyor.” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ülkenin kurtuluş mücadelesinde ve sonrasında refah için hizmet etmiş devlet büyüklerini, askerleri ve şehitleri rahmet ve şükranla andı. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi'nin kurucusu İhsan Doğramacı'nın vizyonunu ve sağlık alanındaki katkılarını övgüyle anarak, onunla çalışmanın ve aynı sofrada bulunmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu dile getirdi.

Üniversitenin geçmişini ve vizyonunu anlatarak, yapılan ve yapılacak projelere dair bilgiler veren Rektör Güran, Hacettepe Üniversitesi'nin fiziksel altyapısı ve geleceğe yönelik projeleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Konuşmaların ardından, sağlık alanındaki çalışmalarına katkı sağlayan kişilere ve kurumlara teşekkür belgeleri takdim edildi. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

sag.gif

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.