Ankara'da bu hafta hava durumu biraz farklı: Puslu Ankara günlerinde trafikte aman dikkat!

Ankara yeni bir haftaya 'merhaba' diyor. Başkent'i bu hafta nasıl bir hava durumu bekliyor? Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar ne kadar devam edecek? Yeni yıl öncesi Aralık ayının son demlerinde, kar Başkent'te etkili olacak mı? Hafta başlarken Ankara'nın havasını sizler için derledik...

Ankara'da bu hafta hava durumu biraz farklı: Puslu Ankara günlerinde trafikte aman dikkat!
Yayınlanma:

Ankara'da geçtiğimiz hafta Aralık ayına göre daha ılıman bir havayı geride bıraktık. Zaman zaman yaşanan yağmur geçişleriyle biraz ıslansak da güneş Başkent'te etkili oldu.

Ankara'da yeni haftayla beraber Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava durumu belli oldu. anadolugazete.com.tr olarak bizlerde siz okuyucularımız için hafta boyunca etkili olacak hava durumunu derledik.

NERDE O ESKİ ARALIK...

Ankara sakinlerini bu hafta da Aralık ayına göre nispeten daha sıcak bir hava bekliyor. Hafızalarımızı zorladığımızda Başkent'te Aralık ayının bu günlerinde ayazla beraber yağışlar ve kar etkisini sıklıkla gösterirdi. Ancak meteoroloji verilerine göre bu hafta yağışsız ve geçmiş yıllardakine göre daha sıcak geçecek.

ankarakar.jpg

1991'den 2020'ye kadar kaydedilen hava sıcaklıklarının ortalamalarına bakıldığında geçmişte bu tarihlerde termometrelerin gösterdiği en düşük uç sıcaklık seviyeleri günümüze göre bir hayli düşük.

Ortalamalara bakıldığında pazartesi, salı ve çarşamba günleri ölçülen en düşük uç sıcaklıklar sırasıyla -10.6, -8.4 ve -9.6 olarak dikkat çekiyor. Bu hafta Ankaralıları bekleyen en düşük sıcaklıklar ise yine pazartesi salı çarşamba günleri bazında -2, 1 ve 1 olarak sıralanıyor. Mevsim normallerinin üzerinde devam edecek haftada, yağış beklentisi de sadece cuma günü özelinde bekleniyor.

HAFTA BAŞINDA ÖZELLİKLE SABAH SAATLERİNDE TRAFİKTE DİKKAT!

Pazartesi günü en yüksek sıcaklığın 7 derece olacağı Başkent'te puslu bir hava etkili olacak. Birçoklarının 'Gri şehir' olarak bahsettiği Ankara, hafta başında puslu sabahlara ev sahipliği yapacak gibi görünüyor. Ankara'da sabah saatlerinde görüş mesafesinin puslu havayla beraber bir hayli düşmesi ihtimaller arasında. Pazartesi sabahı Ankara'da vatandaşları yoğun trafiğin yanı sıra bir de puslu hava zorlayabilir.

puslu-001.jpg

Meteorolojinin tahminlerine göre salı ve çarşamba günleri de puslu hava etkisini sürdürecek. Salı günü Ankara'da hava sıcaklığının en düşük 1 derece olması beklenirken en yüksek sıcaklığında hemen hemen 8 derece dolaylarında olması muhtemel. Çarşamba günü için de aynı senaryo hakim...

Yine puslu ve sisli bir havayla haftaya devam edecek Ankara'yı, çarşamba günü ise en düşük 1, en yüksek 11 derecelik bir sıcaklık bekliyor.

PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ SİYAH VE BEYAZ TADINDA...

Perşembe günü güneş az da olsa bulutların arasından kendisini gösterecek. Puslu ve sisli hava perşembe günü itibariyle Başkent'e veda edecek. En yüksek sıcaklığın 11 derece olması beklenen perşembe gününde, en düşük sıcaklık 0 derece seviyelerinde olacak. Ankaralılar için dışarıdaki işlerini halletmek adına en uygun gün gibi görünen perşembe gününde, gök yüzünde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Güneşi biraz aralardan göreceğimiz günün sonrasında haftanın son gününde ise yağış Başkent Ankara'da etkili olacak. En düşük 2, en yüksek 11 derece olması beklenen cuma gününde yağmur yağışı da gün içerisinde farklı ilçelerde etkili olacak.

yagmur.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.