Durgun sezon: Ankara'da Çıkrıkçılar yokuşuna indirim afişleri astırdı

Ankara’nın çeyiz merkezi Çıkrıkçılar Yokuşu, düşük düğün sezonu sonrası indirimlere başladı. Esnaf, evlilik oranlarındaki düşüş ve ekonomik zorluklardan şikâyetçi.

Durgun sezon: Ankara'da Çıkrıkçılar yokuşuna indirim afişleri astırdı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve çeyiz alışverişinin merkezi olarak bilinen Çıkrıkçılar Yokuşu, sezon sonu indirimlerine başladı. Anafartalar Caddesi'nden başlayıp Saraçlar ve Salman Sokak kesişimine kadar uzanan yokuş, evlilik alışverişi yapmak isteyenlerin gözde noktalarından biri. Bu yıl esnaf, önceki sezonlara göre düşük taleple karşı karşıya kaldı.

1.jpg

"EVLENEN DE YOK, ALIŞVERİŞ DE YOK"

Düğün sezonunun sona ermesiyle birlikte esnaf, düşük satışların etkisiyle çeyiz ürünlerinde büyük indirimler yapmaya başladı. Birçok dükkânın vitrinlerine "Bir Alana Bir Bedava" ve "Yüzde 50'ye Varan İndirim" afişleri asıldı. Sezon boyunca istedikleri satışı yapamayan esnaf, indirim kampanyalarıyla son dönemde müşteri çekmeye çalışıyor. Düşük satışlar nedeniyle zor durumda olduklarını belirten esnaflar, "Bu yıl evlenen de düştü, evlilik alışverişleri de düştü." diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

DÜĞÜN SEZONU NEDEN DURGUN GEÇTİ?

Esnafa göre, bu yıl düğün sezonunun beklenen hareketliliği yaşanmamasının sebeplerinden biri, evlilik oranlarındaki düşüş ve vatandaşların alım gücündeki azalma. Artan maliyetler nedeniyle çiftler, çeyiz alışverişlerini ya erteledi ya da daha ekonomik seçeneklere yöneldi. Sezon sonu indirimlerinin, bu ekonomik baskılar nedeniyle oluşan durgunluğu biraz olsun aşmayı hedeflediği görülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.