Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler

Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler araştırılıyor. Öğrenciler, Ankara'daki üniversiteleri araştırmaya başladı. Üniversite denilince akla ilk gelen ise eğlenceli, büyük bir kampüs. İşte, Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler!

Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler
Yayınlanma:

Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler araştırılıyor. YKS'nin sona ermesiyle birlikte 2023-2024 eğitim öğretim döneminde üniversiteye gidecek olan öğrenciler araştırmalara başladı. İyi bir üniversite hayatı, iyi bir kampüsle doğru orantılı olduğu için hem araştırmalar için hem de sosyal ortam için üniversitelerin kampüs olanakları önem taşıyor. İşte, Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteler...

Üniversite dönemi gençliğin en çılgın yaşlarına denk geldiği için akademik kariyerin yanında eğlence, sosyal ve kültürel imkanlar da önem arz ediyor. Ormanın içerisinde, birçok farklı kafesi bulunan, sosyal imkanları yüksek okullar tercih ediliyor.

Ankara'da en iyi kampüse sahip üniversiteleri sizler için derledik.

ANKARA'DA EN İYİ KAMPÜSE SAHİP ÜNİVERSİTELER

  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
  • GAZİ ÜNİVERSİTESİ
  • ANKARA ÜNİVERSİTESİ
  • ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ODTÜ)

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

untitled-1-005.jpg

Hacettepe Üniversitesi, 1967 yılında kurulmuştur ve Sıhhiye ve Beytepe Yerleşkeleri dahil olmak üzere 5 farklı yerleşkede bulunmaktadır. Üniversitede 14 fakülte, 14 enstitü, 2 yüksekokul ve 1 konservatuvar yer almaktadır. Yaklaşık 50 bin öğrenci ve 4 bin akademik personel ile 4 farklı dilde eğitim verilmektedir. Hacettepe Üniversitesi, tamamen devlet üniversitesi statüsündedir ve dünyanın en iyi 567. üniversiteleri arasında yer almaktadır.

untitled-1-006.jpg

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

untitled-1-007.jpg

Gazi Üniversitesi, yaklaşık 80 bin öğrencisi ve 3 bin akademik personeli ile Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biridir. Ancak yakın zamanda bazı fakülte ve enstitülerini yeni kurulan Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne devretmiştir. 1926 yılında kurulan Gazi Üniversitesi, 9 farklı yerleşkede bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokulları ile hizmet vermektedir. Rektörlük Yerleşkesi, Ankara Beşevler Emniyet Mahallesi'nde yer almaktadır. Dünya üniversiteleri sıralamasında ise 795. sıradadır.

untitled-1-008.jpg

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

untitled-1-009.jpg

Ankara Üniversitesi, 1946 yılında kurulmuş olup yaklaşık 65 bin öğrencisi ve 4 bin akademik personeli ile hizmet vermektedir. Dünya üniversiteleri sıralamasında 590. sırada yer alan üniversitenin rektörlük binası Beşevler'de bulunmaktadır. Türkiye'nin ilk üniversitesi unvanına sahip olan Ankara Üniversitesi, bünyesinde 18 fakülte, 14 enstitü ve 12 yüksekokul barındırmaktadır. Ayrıca İbni Sina Hastanesi ve Cebeci Hastanesi de üniversiteye bağlı olarak hizmet vermektedirler.

untitled-1-010.jpg

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ODTÜ)

untitled-1-011.jpg

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olup dünya üniversiteleri sıralamasında 314. sırada yer almaktadır. 15 Kasım 1956'da kurulan üniversite, Eskişehir Yolu'nda bulunmaktadır ve bünyesinde 5 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul ve 1 yabancı diller yüksekokulu yer almaktadır. ODTÜ'de eğitim tamamen İngilizce verilmekte ve öğrenciler birçok yabancı dilde seçmeli dersler alabilmektedirler. Ayrıca, maddi zorluklar yaşayan öğrencilere birçok burs imkanı da sunulmaktadır.

untitled-1-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.