Kapanan ve kurulan şirketler açıklandı | Ankara'da eylül ayında motorlu taşıt tamirhanelerinin sayısı arttı

Başkent Ankara'da eylül ayında ticari faaliyetlerde önemli bir canlanma yaşandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2024 yılı Eylül ayına ait verilerine göre, Ankara'da kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre kayda değer bir artış gösterdi. Ankara'da en çok motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı alanında faaliyet gösteren şirket kuruldu.

Kapanan ve kurulan şirketler açıklandı | Ankara'da eylül ayında motorlu taşıt tamirhanelerinin sayısı arttı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eylül ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Ülke genelindeki ekonomik hareketliliğin başkentteki yansımaları da ortaya koydu.

TOBB'un açıkladığı istatistiklere göre, Türkiye genelinde eylül ayında kurulan şirket sayısı bir önceki aya kıyasla yüzde 10,5 artarak 10 bin 243'e yükseldi. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı ise yüzde 19,4 artarak 2 bin 156 oldu. Ankara'da ise kurulan şirket sayısı ülke genelinin yüzde 10,8'ine denk geldi.

Ankara’da eylül ayında özellikle ticaret, inşaat ve imalat sektörlerinde hareketlilik yaşandı. Eylülde kurulan 10 bin 491 şirket ve kooperatifin yüzde 86,5'i limitet şirketlerden, yüzde 11,1'i anonim şirketlerden ve yüzde 2,4'ü ise kooperatiflerden oluştu. Bu şirketlerin yüzde 36,9'u İstanbul'da, yüzde 10,8'i Ankara'da ve yüzde 5,8'i İzmir'de faaliyet göstermeye başladı.

istatistikler.jpg

Kaynak: TOBB, Eylül ayında Kurulan/Kapanan Şirket İstatistikleri
https://tobb.org.tr/BilgiErisimMudurlugu/Sayfalar/KurulanKapananSirketistatistikleri.php

MOTORLU TAŞITLARIN VE MOTOSİKLETLERİN ONARIMI ÖNE ÇIKTI

Başkent Ankara’da 2024 Eylül ayında bin 51 şirket kurulurken, 197’şirket de kapandı. Başkentteki ticari işletmelerin sektörel dağılımında toptan ve perakende ticaret; motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı öne çıktı. Ankara’da Eylül ayında 277 yeni şirket kurulurken 58 şirket ise faaliyetlerini sonlandırdı. İmalat sektöründe 133 yeni şirket kurulurken, 20 şirket kapandı. İnşaat sektöründe ise 128 şirket kuruldu, buna karşılık 22 şirket kapanış yaptı. Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler alanında 127 yeni şirket faaliyete geçerken, 29 şirket bu alanda kapandı.

Geçen yılın aynı dönemine bakıldığında, 2023 yılı Eylül ayında Ankara’da toplam bin 51 şirket kurulmuş, 197 şirket kapanmıştı. Bu dönemde kurulan şirketlerin 99’u gerçek kişi işletmeleri olarak kaydedilmişti. Ankara'daki bu ekonomik canlılık, başkentin ticaret ve sanayi faaliyetlerindeki büyümesini sürdürdüğünü gösteriyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.