Ankara'da "Farklı Perspektiflerden Afet" paneli gerçekleşti

"Farklı Perspektiflerden Afet" başlıklı panelde konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, afetlerin insanlar üzerindeki psikolojik etkileri olduğunu söyledi.

Ankara'da "Farklı Perspektiflerden Afet" paneli  gerçekleşti
Yayınlanma:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF) kapsamında "Farklı Perspektiflerden Afet" başlıklı panel düzenlendi.

ANDA Derneğince Musiki Muallim Mektebi'nde Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın moderatörlüğünde düzenlenen panele, konuşmacı olarak Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Ankara Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nehir Varol, ANDA Başkanı Okan Tosun ile İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı ve oyuncu Mert Fırat katıldı.

Moderatör Yılmaz, afetlerin insanlar üzerindeki psikolojik etkisine ilişkin, aklın ve bilimin öncülüğünde insan beynindeki enkazı, yerdeki enkazdan daha önce kaldıracaklarını ancak fay hatlarının da hayatın bir gerçeği olduğunu ifade etti.

"ÇARESİZ BİR MİLLET DEĞİLİZ"

Yılmaz, "Kaderimize iman ederek burada fay hatları var ve ölümü bekleyeceğiz diyecek kadar çaresiz bir millet ve toplum değiliz. Yaşamak için fay hatlarına rağmen ayakta kalmayı konuşabilmemiz gerekiyor."

Vali Tekbıyıkoğlu, Türk milletinin, Kahramanmaraş depremlerini, Van depremini veya Kastamonu afetinin acısını farklı şehirlerde olsa dahi içinde hissedebilen bir millet olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Varol, önceki yılların Türkiye'de "Afet Eğitim Yılı ve "Tatbikat Yılı" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Festivalin, çok etkin bir eğitim ve farkındalık aracı olduğunu vurgulayan Varol, " Ankara Üniversitesi olarak biz elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Varol, Türkiye'nin dünyada müdahale ve iyileştirmede en iyi ülkelerden birisi olduğunu ancak asıl afet öncesinin düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.