Ankara’da görme engelli bireylerin hayatı çileye dönüştü!

Görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için yollara döşenen sarı şeritlerin Ankara'nın Kurtuluş semtinde yıpranmış ve kullanılamaz hale geldiği görüldü.

Ankara’da görme engelli bireylerin hayatı çileye dönüştü!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara’nın birçok ilçesinde kaldırım, yol ve çevre sorunları mevcut. anadolugazete.com.tr olarak Ankara’da yaşanan çevre sorunlarını sık sık gündeme getirmeye devam ediyoruz.

whatsapp-image-2024-01-28-at-11-51-58-1.pngBaşkent’in metro, cadde, bulvar ve meydanlarını baştan başa saran sarı engelli yolları (iz yolu-hissedilebilir yüzey) bulunuyor. Ancak Ankara’da görme engelli bireyler için cadde ve sokaklara döşenen ve tahrip olan sarı şeritler, engellilerin hayatını kolaylaştırmak yerine gittikçe daha da zorlaştırıyor.

whatsapp-image-2024-01-28-at-11-51-58.png

GÖRME ENGELLİ BİREYLER ÖLÜMLE BURUN BURUNA!

Çankaya ilçesine bağlı Kurtuluş semtindeki sarı şeritler uzun süredir bakım yapılmamasından dolayı neredeyse kullanılmaz hale gelmiş durumda. Kıbrıs Caddesi’ndeki şeritler, yarardan çok zarar sağlıyor.

whatsapp-image-2024-01-28-at-11-51-52.png

Aynı zamanda sarı şeritleri takip eden engelli bireylerin hayatını riske ediyor. Sarı şeritleri takip eden bireyler otomobile ve direğe çarpma riskiyle karşı karşıya.

whatsapp-image-2024-01-28-at-11-51-58-2.png

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.