Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı: Binlerce müslüman akın etti

Ankara'da Mevlit Kandili dolayısıyla, kentin manevi merkezlerinden biri olan Ulus'taki Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde özel bir program düzenlendi.

Ankara'da Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı: Binlerce müslüman akın etti
Yayınlanma:

Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşrifini anmak amacıyla organize edilen program, vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Caminin içinde ve avlusunda toplanan binlerce kişi, bu mübarek geceyi dua ve ibadetlerle ihya etti.

Program, akşam namazının ardından başladı ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Din görevlileri, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler vererek, onun ahlakı ve insanlığa öğrettiği değerler üzerine vaazlar verdiler. İlahiler ve Mevlid-i Şerif eşliğinde duygulu anlar yaşanırken, Hacı Bayram-ı Veli Türbesi önünde toplanan kalabalık, ellerini semaya açarak dualar etti.

Camiyi dolduran vatandaşlar için, caminin avlusuna serilen hasırlarda namaz kılma imkanı sağlandı. Yatsı namazının ardından cemaate ikramlar yapıldı. Özellikle cami avlusunda ve etrafındaki vatandaşlar gün boyu ikramlarla kandil coşkusunu yaşadı. Kandil simidi, çorba, tatlı gibi hayırlar vatandaşlar arasındaki dayanışma duygusunu arttırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.