Ankara'da Hatay günleri başladı
Depremzede esnafa destek sağlamak amacıyla düzenlenen "Hatay Tanıtım Günleri" Ankara'da başladı.
Başkent Millet Bahçesi'ndeki tanıtım günlerinde, çoğunluğu Hatay bölgesinden gelen depremzede esnaf yer aldı.
Hatay'ın meşhur künefesi, kağıt kebabı, acılı salçası, halhalı zeytini, defne sabunu, özel soslu döneri, baharatları, ipek kumaşları ve birçok yöresel ürün satışa sunuldu.
Esnaf Mithat Öztürk, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki dükkanının yıkıldığını kaydetti.
Depremin ardından Türkiye'nin çeşitli illerini dolaşarak fuarlara katıldığını belirten Öztürk, hem Hatay lezzetlerini tanıttığını hem de kazanç sağladığını söyledi.
Öztürk, "Harbiye, kağıt, tepsi kebabımız var, içli köftemiz meşhur. Hatay'ı elimizden geldiğince Ankara'da tanıtmaya çalışıyoruz."
Etkinlikte, acılı kağıt kebabı ve künefe yeme yarışması da düzenlendi.
Yarışmada, en hızlı acılı kağıt kebabı yiyen 16 yaşındaki Arda Akkaya, 2 bin lira ödülün sahibi oldu. Yarışma sırasında Akkaya'nın gözlerinden, kebabın acısı nedeniyle yaş geldi.
"En azından harçlığım çıktı" diyen Akkaya, telefon alacağını belirterek, "Kebap çok acıydı ama para olursa bir daha yerim." diye konuştu.
En hızlı künefe yeme yarışmasını kazanan Murat Yüzükak'a ise Hatay ürünlerinin yer aldığı hediye paketi verildi.
Etkinlikte, 2 metrelik tepside yapılan yaklaşık 1 tonluk künefe ziyaretçilere ikram edildi.
Hatay Tanıtım Günleri 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.