Ankara'da ilçelerin 2019 seçim karnesi: Evren

anadolugazete.com.tr ilçelerin 2019 seçim karnesini gün gün okurlarıyla paylaşacak. Dosyanın 22'nci bölümünde Evren ele alındı. Cumhur İttifakı'nın adayı Hüsamettin Ünsal yüzde 63,88 oy alarak Evren Belediye Başkanı seçilmişti.

Ankara'da ilçelerin 2019 seçim karnesi: Evren
Yayınlanma:

DOSYA HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ankara'nın merkeze en uzak ilçelerinden ve az bir nüfusa sahip olan Evren'de bir merkez belediyesi ve merkeze bağlı 4 mahalle muhtarlığı ile 9 köy muhtarlığı bulunuyor.

2019 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde başkan seçilen Hüsamettin Ünsal, siyasete ilk kez 2004 tarihinde AK Parti'den Meclis Üyeliği ile girdi. 2014-2019 tarihleri arasında ise Evren Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinde yer aldı.

EVREN'DE 2019 SEÇİMLERİ NASIL GEÇTİ?

2022 nüfus bilgilerine göre toplamda 2 bin 965 nüfusa sahip olan Evren ilçesinde AK Parti'nin adayı Hüsamettin Ünsal bin 675 oy, İYİ Parti'nin adayı Hakan Öcal 918 oy, Saadet Partisi'nin adayı Yusuf Yiğiter 9 oy, DSP'nin adayı Halit Baykal 8 oy, Vatan Partisi'nin adayı Kurtuluş Özgür Yıldız 8 oy aldı.

evren-bel.png

2019 - BELEDİYE MECLİSİ SEÇİM SONUÇLARI

evren-bel-001.png

EVREN'DE ÜNSAL DÖNEMİ

Evren ilçesinde yol çalışmaları, sosyal tesis ve park düzenlemeleri hayata geçirildi. Öte yandan Ankara Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen 'Evren’de Gelecek Turizmde' çalışmaları yürütüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.