Ankara'da ‘İstiklalden İstikbale Çocuk Davamız' sergisi açıldı

Ankara'da Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen 'İstiklalden İstikbale Çocuk Davamız' adlı sergi, büyük ilgi gördü.

Ankara'da ‘İstiklalden İstikbale Çocuk Davamız' sergisi açıldı
Yayınlanma:

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile Koruyucu Aile, Evlat Edindirme Derneği (KOREV) işbirliğiyle hazırlanan sergi, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaretçilere açıldı. Sergide, arşiv belgeleri, ses kayıtları, gazete kupürleri, objeler, fotoğraflar ve videolar gibi 400'e yakın içerik yer alıyor. Sergi, Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin tarihsel perspektifinden çocuk himayesinin önemini vurgulamanın yanı sıra ziyaretçilere sosyal ve kültürel deneyim sunmayı amaçlıyor.

Serginin açılışında konuşan Filiz Yenişehirlioğlu, KOREV'in serginin oluşmasındaki önemli katkılarına vurgu yaparak, araştırmacıların titiz çalışmaları sayesinde birçok arşivi bir araya getirerek sergiyi hazırladıklarını belirtti. Yenişehirlioğlu, serginin içeriğinde yer alan 400'e yakın unsuru ziyaretçilerin görebileceğini ve bu unsurların uluslararası alandan da temin edildiğini ifade etti.

VEKAM Araştırma ve Eğitim Sorumlusu Alev Ayaokur ise, serginin içeriğinde Kazım Karabekir Paşa'nın çabalarıyla kurulan Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk çocuk yurdu Atatürk Çocuk Yuvası gibi önemli unsurların yer aldığını belirtti. Ayaokur, serginin amacının, çocuk himayesi konusundaki önemli hizmetlerin ve çabaların kamuoyuna aktarılması olduğunu söyledi.

KOREV Başkanı Ülkü Aydeniz ise, serginin Türkiye'de çocukluk tarihini kapsamlı bir şekilde sunan nadir örneklerden biri olduğunu vurgulayarak, çocuklara Türkiye'nin nasıl bir emek verdiğini ve savaşın sadece cephede değil sahada da çocukların eğitimiyle verildiğini göstermek istediklerini ifade etti. Aydeniz, serginin sonunda bir çocuk müzesi kurma hayalinin olduğunu da dile getirdi.

‘İstiklalden İstikbale Çocuk Davamız' sergisi, 15 Temmuz tarihine kadar Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.