Ankara'da kışın gelmesiyle aktarlar yoğun ilgi görüyor

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytaç Sevimli, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aktarların öneminin arttığını belirtti. Sevimli, insanların grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bitkisel ürünlere yönelmesiyle aktarlık ve baharatçılık yapan esnafın işlerinin yoğunlaştığını ifade etti.

Ankara'da kışın gelmesiyle aktarlar yoğun ilgi görüyor
Yayınlanma:

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytaç Sevimli, özellikle kış aylarında şifalı bitkilerin tüketilmesine olan talebin arttığını vurgulayan Sevimli, ülkemizin tıbbi, aromatik şifalı bitkiler bakımından zengin olduğunu söyledi.

Oda Başkanı, doğru zamanda toplanan ve kurutulan şifalı bitkilerin satışının güvenilir aktarlarda yoğunlaştığını belirtti. Sevimli, soğuk kış günlerinde doğal bitkilerden faydalanmanın önemine dikkat çekerek, insanların bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı direncini artırmak amacıyla doğal karışımları tercih ettiğini ifade etti.

untitled-1-001.jpg

Kaliteli ürünün ucuza satılamayacağını vurgulayan Sevimli, özellikle depremin etkisiyle Hatay ve Kahramanmaraş'tan gelen bitkisel ürünlerde arzın düşmesi ve ekonomik şartlar nedeniyle fiyatların yükseldiğini belirtti. Sevimli, kalitesiz ürünlerin sağlığı etkileyebileceği için güvenilir ve ruhsatlı aktarlardan alışveriş yapılması gerektiğini söyledi.

untitled-1.jpg

Aktar esnafı Ali İncekoca ise kış aylarında kullanılan şifalı kış baharatları hakkında bilgi verdi. İncekoca, bağışıklığı düzenleyen ve vücut direncini artıran çeşitli bitkisel ürünlerin talep gördüğünü ifade etti.

Müşterilere bilinçli alışveriş yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan İncekoca, şifalı bitkilerin düzenli kullanımının fayda sağladığını ancak öncelikle doktora danışılması gerektiğini söyledi.

Ankara'da aktar esnafının kış aylarında yoğun talep gördüğü belirtilirken özellikle doğal karışımların bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla tercih edildiği ifade edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.