Ankara'da KPSS oturum yerlerinin uzak olması kriz yarattı!

Bu sabah başlayan 2024 KPSS Lisans sınavı oturum yerleri uzağa çıkan adaylar için kriz yarattı. Ankara'da yaşayan bir vatandaş Abidinpaşa'dan Koruya'ya yol çektiğini anadolugazete.com.tr'den paylaştı. İşte detaylar..

Ankara'da KPSS oturum yerlerinin uzak olması kriz yarattı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.15'te başladı.

Milyonlarca vatandaşın katıldığı sınavda, oturum yerleri sorun yarattı. Ankara'da Mamak Abidinpaşa Mahallesi'nde oturan bir vatandaş, sınav yerinin Çankaya Koru Mahallesi'nde olduğunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Benzer şekilde, bir diğer vatandaş ise sınav yerinin Öveçler Mahallesi'nde olduğunu belirtti. anadolugazete.com.tr'ye konuşan T.A ve S.A, bu durumun kendilerini oldukça zor durumda bıraktığını ifade etti.

ULAŞIM SORUNU STRES YARATTI

Sınav yerlerinin uzak olması, adayların sınav gününde ulaşım sorunları yaşamasına neden oldu. Sınava geç kalma korkusu ve ulaşım zorlukları, adayların sınav stresini artırdı. Özellikle Ankara gibi büyük bir şehirde, farklı semtlerde oturan adayların bu tür sorunlarla karşılaşması, sınav hazırlıklarını ve motivasyonlarını olumsuz etkiledi.

untitled-1-002.jpg

SINAV DEVAM EDİYOR

1 milyon 470 bin 487 aday, 10.15'te başlayan ilk oturum için ter dökerken öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 80 sorudan oluşan test için adaylara 100 dakika cevaplama süresi verilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.