Ankara'da MHP'nin aday göstereceği ilçeler belli oldu

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Cumhur İttifakı tarafından Ankara'nın 4 ilçesinde MHP'nin aday göstereceği öğrenildi.

Ankara'da MHP'nin aday göstereceği ilçeler belli oldu
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

31 Mart seçimleri yaklaşırken gözler il ve ilçelerdeki adaylara çevrildi. Kulislerde yer alan bilgilere göre Ankara'da 4 ilçede Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak MHP'li başkanlar seçim yarışına dahil olacak.

2019'daki seçimlerde Etimesgut, Polatlı ve Gölbaşı Belediyeleri için MHP'li isimler aday gösterilmiş ve üç ilçede Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak MHP seçimleri kazanmıştı.

31 Mart 2024'te yapılacak seçimler için AK Parti ve MHP arasında birçok görüşme yapıldı. Kulislere sızan bilgilere göre bu görüşmeler sonucu Etimesgut, Gölbaşı, Elmadağ ve Polatlı'da Cumhur İttifakı'nın ortak adayları olarak MHP'li isimler seçim yarışına katılacak.

ETİMESGUT, GÖLBAŞI, POLATLI VE ELMADAĞ İÇİN KİMLER BAŞVURDU?

Milliyetçi Hareket Partisi'nde Etimesgut için Enver Demirel yeniden aday adaylığı başvurusu yaparken, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya yeniden belediye başkanlığına talip olduklarını belirterek aday adaylık başvurusu yaptı.

GÖLBAŞI HER DÖNEM FARKLI PARTİDE

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi her dönem farklı partiler arasında gidip geldi. Seçimleri 1999'da MHP kazanırken, 2004'te AK Parti, 2009'da yeniden MHP kazandı. 2014'te ittifaksız girilen seçimlerde Gölbaşı'nı AK Parti kazanırken, 2019'da Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak MHP'li Ramazan Şimşek yüzde 54'lük oy oranı ile seçimi kazanan isim oldu. Millet İttifakı'nın ortak adayı Mahmut Aksoy ise yüzde 39'da kalmıştı.

ENVER DEMİREL İÇİN DÖRDÜNCÜ DÖNEM Mİ?

1999 Mahalli İdareler Seçimlerinde Etimesgut'ta ilk kez belediye başkanlığı koltuğuna oturan Enver Demirel, 2004 seçimlerinden mağlubiyetle ayrıldı. 2009 yılında tekrar başkan seçilen Demirel, 2014 yılında MHP'nin adayı olarak seçimi kazanan isim oldu. 2019 seçimlerinde iş birliği yapan AK Parti ve MHP, ortak aday olarak Enver Demirel'i yeniden aday göstererek yüzde 46'lık oy oranı ile seçimin galibi oldu. Millet İttifakı'nın ortak adayı CHP'li Celal Çelik ise yüzde 45 oy oranında kalmıştı.

31 Mart 2024'teki seçim için Enver Demirel yeniden aday adaylık başvurusu yaptı. Demirel, aday gösterilip seçimi kazanması durumunda Ankara'da 4 dönem görev yapan ilçe belediye başkanı olarak rekor kırmış olacak.

POLATLI'DA MÜRSEL YILDIZKAYA İSMİ ÖN PLANDA

Kulislerde yer alan bilgilere göre MHP'nin aday göstereceği bir diğer ilçenin ise Polatlı olduğu ifade ediliyor. 2019 seçimlerinde MHP'li Mürsel Yıldızkaya, Cumhur İttifakı'nın ortak adayı olarak seçimlere girmiş ve yüzde 56'lık oy oranı ile ilk kez belediye başkanı seçilmişti. Yeniden aday adaylık başvurusu yapan Yıldızkaya, aday gösterilip kazanması halinde Polatlı'da ikinci kez belediye başkanlığı koltuğunu oturmuş olacak.

ELMADAĞ'DA CHP VE MHP YARIŞI MI OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi, Elmadağ Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Başkan Adem Barış Aşkın'ı ilan etti. Cumhur İttifakı tarafında ise ortak aday olarak MHP'li isim üzerinde anlaşıldığı öğrenildi. CHP'li Adem Barış Aşkın, 2019 seçimlerinde yüzde 51,87 oy alarak belediye başkanlığını kazanan isim olmuştu. AK Parti'nin aday gösterdiği Gökhan Büyükçelebi ise yüzde 45,97 oy oranında kalmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.