Ankara'da ölüme neden olan sürücüye 15 yıla kadar hapis talebi

Ankara'da, hız sınırını aşarak kaldırımda yürüyen iki kişiye çarparak ölümlerine neden olan sürücü Mehmet Can Dandin (25) hakkında "taksirle öldürme" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara'da ölüme neden olan sürücüye 15 yıla kadar hapis talebi
Yayınlanma:

Ankara Batı 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Dandin ve taraf avukatları katıldı. Dandin, sağlık sorunlarının arttığını belirterek, "Hapisteki sağlık sorunlarım nedeniyle tedavi göremiyorum. Vicdan azabı çekiyorum ve tahliye olmayı talep ediyorum. Kaza yaptım, evet korkup kaçtım, ama 24 saat içinde teslim oldum." dedi.

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcı, kazaya ilişkin kamera görüntüleri, tanık beyanları ve bilirkişi raporlarına dayanarak Dandin’in kazada asli kusurlu olduğunu belirtti. Mütaalada, sanığın azami 50 km/s hız sınırının bulunduğu yolda 112 km/s hızla seyrettiği ve direksiyon hakimiyetini kaybettiği ifade edildi. Savcı, Dandin hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanığın avukatı, yargılamanın uzatıldığını ve olay yerinde keşif yapılmadığını savundu. Ayrıca, Dandin'in sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi talep edildi.

DURUŞMA 15 KASIM'A ERTELEDİ

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Kasım'a erteledi.

Olay, 26 Şubat'ta Etimesgut ilçesi 1. TBMM Caddesi'nde gerçekleşti. Dandin'in kullandığı otomobil, kaldırımda yürüyen 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Umut Can ve 31 yaşındaki matematik öğretmeni Ekin Sert'e çarparak onların ölümüne neden oldu. Dandin, kazanın ardından kaçtı ancak iki gün sonra polise teslim oldu. 3 arkadaşı serbest bırakılırken, Dandin daha sonra tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.