Ankara'da rögar kapağını patlayan asfalt ortaya çıkardı

Başkent Ankara'da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış ve sel baskınları ihmalleri de gün yüzüne çıkardı. Çukurambar'daki Metin Gören Caddesi'nde patlayan asfaltın altından rögar kapağı çıktı.

Ankara'da rögar kapağını patlayan asfalt ortaya çıkardı
Yayınlanma:

Ankara dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sonrası sele teslim oldu. Başkent'in birçok ilçesinde altyapıda yaşanan aksaklık ve ihmaller ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Sincan, Yenimahalle, Elmadağ ve Keçiören gibi ilçelerde sele neden olan sağanak yağış, esnafı da zor duruma soktu. Bazı noktalarda yol çökmesi yaşanırken, birçok yerde ise araçlar maddi hasar gördü. Yenimahalle'de çöken yola bir araç düşerken, Beşevler'de ise metroyu su bastı, vatandaşlar büyük mağduriyet yaşadı.

ankara-yol.jpg

Çankaya'da bulunan Çukurambar semtindeki Metin Gören Caddesi'nde asfaltın patlaması sonucu rögar kapağı gün yüzüne çıktı. Söğütözü metro durağında Ankara Büyükşehir Belediyesinin kovalarla aldığı önlem dikkati çekerken, Çankaya sokaklarında selin getirdiği çöp yığınları ise kötü manzaralara neden oldu.

ankara-asfalt.jpg

RÖGAR KAPAĞINA ASFALT ALTILDI

Uzun yıllardır ihmal edilen Ankara'nın altyapısı, sağanak yağış karşısında yetersiz kalınca yaşanan mağduriyetler kaçınılmaz oldu. Selin getirdiği mıcırlar araç kazalarına neden olurken, rögarların taşması ise sel baskınlarını beraberinde getirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HaberTürk yayınına bağlanarak gece boyunca ekiplerin çalıştığını ifade etti.

ankara-metro.jpg

METROLARI SU BASTI, SEFERLER İPTAL EDİLDU

Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih Yaşar ise CNN Türk yayınına telefonla bağlanarak ilçede çöken yol hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yaşar, "30 yıldır orası sürekli çöküyor, ben 15 yıldır belediye başkanıyım, burası sürekli çöküyor, altında bir şey var ama ben ne olduğunu bilmiyorum. Büyükşehir Belediyesi orada bir sürü çalışma yaptı, orası en az 20 kere tamir edildi." dedi.

Belediye başkanları yaptıkları açıklamalarda iş yerleri ve konutlardaki mağduriyetin giderileceği sözünde bulundu. EGO Genel Müdürlüğü, aşırı yağıştan kaynaklanan sel baskınları nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi-OSB Törekent metro hattının kapatıldığını duyurdu.

ankara-metroo.jpg

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da selin vurduğu alanlarda incelemelerde bulunarak mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.