Ankara'da sebze ve meyveden oluşan pazar torbasına servet harcandı
Enflasyon dar gelirliyi vurdu. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan dar ve sabit gelirlilerin beslenme alışkanlıkları da değişti. Daha önce ayda iki kez et alan Başkentliler et fiyatının 600 TL’yi bulması üzerine sebze, makarna, bulgur ve meyve ile pazar çantasını doldurmaya başladı
ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Gıda fiyatlarındaki yangın söndürülemiyor. Her hafta pazar çantası biraz daha maliyetle doluyor. anadolugazete.com.tr olarak bu hafta Keçiören Basınevleri pazarında fiyatların nabzını tuttuk. Haftalık alışverişlerini yapan vatandaşlara neler aldıklarını sorduk. Soğanın kilosu 25 TL'den, 30’lu yumurtanın kolisi 120 TL etiket fiyatı ile satılıyor.
Basınevleri pazarında ramazan ayının ilk haftasında alışverişini yapan bir vatandaşa neler aldıklarını sorduk, yanıt ise “Ege usulü bir pazar alışverişi yaptık. Bu gidişle beslenme alışkanlıklarımız da değişecek. Egeli gibi besleneceğiz. Bizim pazar arabası 500 TL'ye doldu. Et almak isteyenler haftalık 2 bin TL’yi gözden çıkarmalı” dediler.
İşte alınan ürünler ve fiyatları:
"2 KG soğana 50 TL verdik, bu bize 1 hafta ancak yeter. 1 KG dolmalık biber: 40 TL, 1 KG elma 20 TL, 1 bağ roka: 7.5 TL, 1 bağ maydanoz: 7.5 TL, 1 KG brokoli: 60 TL, 1 KG çeri domates: 20 TL, 1 KG kabak: 20 TL, 1 KG kereviz: 20 TL, 2 KG yoğurt: 100 TL.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.