Ankara'da sıcak günlerin ardından yağmur başladı şimşekler çaktı

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan hafif yağmur, kent sakinlerine serin bir nefes aldırırken bazı bölgelerde çakan şimşekler gökyüzünü aydınlattı.

Ankara'da sıcak günlerin ardından yağmur başladı şimşekler çaktı
Yayınlanma:

Başkentte sıcak yaz günlerinin ardından gelen yağmur, akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yağmurun başlamasıyla birlikte, özellikle kentin yüksek kesimlerinde ve açık alanlarda şimşeklerin çakması, görsel bir şölen oluşturdu.

Kent sakinleri, hafif yağmurun getirdiği serinliği memnuniyetle karşıladı. Birçok kişi, sosyal medya üzerinden şimşeklerin çaktığı anların fotoğraflarını ve videolarını paylaşarak bu doğa olayını ölümsüzleştirdi. Özellikle Atakule ve Kocatepe Camii gibi simgesel yapılar, şimşeklerin arka planında etkileyici görüntüler oluşturdu.

Yetkililer, yağmurun ardından meydana gelebilecek kaygan yollar konusunda sürücüleri uyardı. Trafikte dikkatli olunması gerektiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekiplerinin gerekli önlemleri aldığını ve olası sorunlara hızlı müdahale edeceklerini bildirdi.

Hafif yağmur ve şimşekler, Ankaralıların yaz akşamını farklı bir deneyimle süslerken, önümüzdeki günlerde de yağmurlu havanın sürmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları ani hava değişimlerine karşı hazırlıklı olmaları konusunda bilgilendirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.